Home >> Mediu >> Gradina hidroponica

Gradina hidroponica

Hidroponia este un subset de hidrocultura si este o metoda de crestere a plantelor folosind solutii nutritive minerale, gen nutrienti clonex, in apa, fara sol. Plante terestre pot fi cultivate cu radacinile lor in numai solutie de elemente nutritive minerale sau intr-un mediu inert, cum ar fi perlitul, pietrisul, biochar, vata minerala, pietricele argila expandata sau coji de nuca de cocos.

Cercetatorii au descoperit in secolul al 18-lea ca plantele absorb substante nutritive minerale esentiale, cum este cazul ionilor anorganici din apa. In conditii naturale, solul actioneaza ca un rezervor de elemente minerale nutritive, dar solul in sine nu este esential pentru cresterea plantelor. Atunci cand substantele nutritive minerale din sol se dizolva in apa, radacinile plantelor sunt in masura sa le absoarba. De asemenea, atunci cand substantele nutritive minerale necesare sunt introduse in alimentarea cu apa in mod artificial, solul nu mai este necesar pentru plante pentru a prospera. Aproape orice instalatie terestra va creste plante prin acest sistem hidroponic. Hidroponia este de asemenea o tehnica standard in cercetarea si predarea biologiei.

Cum se poate construi o gradina hidroponica?

In primul rand, decideti vreti sa cresteti. Chiar daca se pot cultiva multe tipuri de plante si legume, dar pentru ca nu le putem creste sadi pe toate, trebuie sa alegem cateva. Al doilea pas inseamna sa decideti cate dintre aceste plate/legume vreti sa cresteti. Ganditi-va la randurile unui rasad si alegeti cate rasaduri din fiecare planta/leguma vreti sa saditi. Estima dimensiunea zonei necesara pentru rasaduri in metri patrati. De exemplu, puteti sadi rasaduri cu lungimea de 3 metri pe o latime de 2 metri. Intreaga unitate este, prin urmare, de 6 metri patrati.

In functie de aceste calcule va trebui sa luati in calcul unde anume le saditi. Solutiile moderne presupun utilizarea unor asa numite grow tends, sere tehnologizate care au toate facilitatile necesare, de la pompe de stropit (vezi pompa de stropit de la Growin ca exemplu) la reductoare, stalpi de sustinere, lampi de luminat si multe altele.

Marcati uniform spatiul astfel incat sa puteti plasa vasele necesare. Alcatuiti apoi o solutie hidroponica de ingrasaminte si apa cu un pH de 5.5-6.5. Plantati apoi semintele in mediul de crestere. Nu uitati sa verificati zilnic nivelul de apa, aceasta se evapora, sa fiti atenti la daunatorii care pot ataca plantele si sa verificati radacinile sau nu putrezeasca. Dupa recoltare, spalati mediul de crestere cu solutie impotriva daunatorilor si cu apa.

Booking.com

Check Also

Vremea extrema ar putea ucide zeci de mii de oameni pe an in Europa

Vremea extremă ar putea ucide peste 15o mii de persoane anual în Europa până în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


eleven + eighteen =

Booking.com