Home >> Mediu >> Gradinile suspendate..pe autobuze

Gradinile suspendate..pe autobuze

In caz ca va intrebati cum poate un oras sa aiba mai mult spatiu verde, ei bine ce parere aveti de a folosi autobuzele pe post de plaforma pentru acoperisuri verzi? Artistul peisagist Mark Granen s-a gandit cum poate beneficia de cat mai mult spatiu verde in orasul sau. Granen a venit cu ideea sa foloseasca ceea ce exista deja pentru a avea mai mult spatiu verde..chiar daca vorbim de ceva pe patru roti. Intr-un oras ca New York unde circula mii de autobuze, prin adaugarea sistemului Phyto Kinetic pe fiecare autobuz s-ar crea peste 100,000 metri patrati de spatiu verde care ar purifica aerul metropolei americane. 

Phyto Kinetic foloseste o spuma hidrofonica usoara de 7 centimetri, mult mai usoara decat solul folosit de obicei la acoperisurile vechi, pentru a reduce greutatea asupra plafonului autobuzului. Spuma mai are si beneficiul maleabilitatii, fiind foarte usor de instalat pe orice tip de autobuz.  Pentru a iriga gradina suspendata, condensul rezultat din folosirea aerului conditionat in autobuz este capturat si reciclat pentru a iriga gradina.  Cand nu se foloseste aerul conditionat, se trece la metodele traditionale, udatul manual si de ce nu, ploile existente. Gradina este pastrata la locul ei pe acoperis printr-o banda subtire de otel perforata de care sunt ancorate plantele.

Granen a pus deja in functiune sistemul Phyto Kinetic pe un autobuz care transporta turisti catre si dinspre o zona turistica in Girona, un oras din nord estul Spaniei. Este in discutii cu o companie auto care si-a exprimat interesul de a sponsoriza o flota de autobuze de acest fel in Barcelona . El prevede ca fiecare linie de autobuz sa isi cultive propriile ierburi aromatice, plante ornamentale, iedera sau ierburi. Dar dincolo de beneficiul fizic al proiectului, Granen spera ca Phyto Kinetic va schimba relatia orasenilor cu natura si ii va face pe acestia sa isi doreasca mai mult spatiu verde in cadrul oraselor.

 

 

 

Via Urban Gardens

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com