Home >> Mediu >> Guvernul chinez interzice gratarele in aer liber, in incercarea de a reduce poluarea in Beijing

Guvernul chinez interzice gratarele in aer liber, in incercarea de a reduce poluarea in Beijing

În cel mai recent de un șir de tentative de combatere a poluării aerului, guvernul chinez a interzis grătar în aer liber in Beijing, spre disperarea multor cetățeni. Capitala Chinei este notorie pentru slabă calitate a aerului. Problema este atat de grava incat ambasada US a declarat calitatea aerului ca fiind extrem de serioasa.

Daca veti sta in nordul Chinei veți asocia în curând căderea nopții cu vederea si mirosul de fum ale tarabelor care care apar la amurg. Aceste grătare în aer liber, foarte populare printre chinezi, sunt cunoscute sub sub numele de Shao Kao, fiind o parte esențială a culturii chineze și un aliment de vară atat pentru localnici cât și pentru turiști. Pare aproape imposibil să iti imaginezi strazile Beijing fara standurile Shao Kao.

Potrivit Global Times, aproximativ 13% din materia de particule nocive în aer in Beijing provine de la emisii de gătit. Deși guvernul a instaurat o interdicție pentru standurile de grătare în aer liber înca din anul 2000, de data aceasta se vor aplica amenzi mult mai mari de pana la 20.000 de yuani (~ 3300 dolari).

 

Via Sustainable Cities Collective

Booking.com

Check Also

Vremea extrema ar putea ucide zeci de mii de oameni pe an in Europa

Vremea extremă ar putea ucide peste 15o mii de persoane anual în Europa până în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com