Home >> Mediu >> Guvernul chinez vrea sa aiba 30% din masini nepoluante

Guvernul chinez vrea sa aiba 30% din masini nepoluante

Se pare ca investitia miliardarului american Warren Buffett in producatorul chinez de vehicule electrice BYD va da roade pana la urma. Asta pentru ca guvernul chinez a decretat ca pana in 2016, 30% din vehiculele guvernamentale sa fie nepoluante, intr-un efort de a aborda problema poluarii extreme in orasele chineze.

Vehiculele cumparate vor fi electrice, hibride sau chiar vehicule alimentate de celule de combustibil pe baza de hidrogen si energie solara. Dupa 2016, numarul vehiculelor nepoluante va fi suplinit, un motiv in plus de sarbatoare si investitii pentru producatorii de profil, China fiind cea mai mare piata auto din lume.

În 2012, Consiliul de Stat din China a adoptat un plan de dezvoltare, care a stabilit ca obiectiv existenta a jumatate de milion de vehicule electrice pe sosele pana in 2015 si 5 milioane pana la sfarsitul deceniului. Pana in acest moment nu se observa un mare progres, anul trecut nu existau mai mult de 7000 de vehicule electrice vandute in China.

Chiar si asa, BYD a semnat in martie 2014 un contract pentru a vinde 1200 de autobuze electrice in orasul Dalian din China. Si lucrurile par sa se indrepte spre vanzari mai mari, deja in luna mai orasul Hangzhou a comandat 2.000 de autobuze, precum si 1.000 de taxiuri electrice E6.

Booking.com

Check Also

Vremea extrema ar putea ucide zeci de mii de oameni pe an in Europa

Vremea extremă ar putea ucide peste 15o mii de persoane anual în Europa până în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


nineteen + seventeen =

Booking.com