Home >> Tehnologie >> Habitatul de acasa: cum sa alegem cel mai bun aspirator

Habitatul de acasa: cum sa alegem cel mai bun aspirator

De la inventarea lui in urma cu 150 de ani, aspiratorul a evoluat de la simpla perie rotativa care aspira praful intr-o fata de perna, la sisteme autonome, programabile, care pot face singure treaba noastra. Diverse tipuri de aspiratoare au fost inventate pentru a obtine cel mai bun rezultat in strangerea prafului si a mizeriei, cu efort minim si rezultate maxime.

Pe piata exista sute de modele de aspiratoare casnice si industriale, fiecare venind cu optiuni diferite si preturi diverse. Cele mai bune aspiratoare nu sunt atat cele care costa mai putin sau mai mult, cat cele care ne ajuta sa rezolvam nevoia noastra. Designul a fost astfel conceput incat sa fie cat mai usor de folosit intr-un timp cat mai scurt pentru solicitarea respectiva. Un aspirator cu apa ar putea fi folosit pentru a curata petele sau a spala si aspira un covor in timp ce un aspirator cu aburi sau aparat de curatat cu aburi este un aparat care foloseste aburul pentru a curata, usca si aseptiza rapid suprafetele pe care este folosit.

Deci, ce tip de aspirator sa cumparam pentru casa noastra?

Daca aveti o suprafata lemnoasa de aspirat, alegeti un aspirator cu sau fara sac care sa aiba multe dispozitive pentru a putea ajunge in diverse colturi ale casei si care permite retragerea periei pentru a nu zgaria suprafata lemnoasa.

Daca aveti multe covoare, puteti folosi un aspirator care sa traga scamele si praful, dar care sa permita reglarea intensitatii. Este nevoie sa aiba si perie pe un brat telescopic care sa va permita sa nu stati aplecati foarte mult timp; unele modele au inclusiv senzori care detecteaza mizeria astfel incat stiti cat timp trebuie sa aspirati intr-o zona.

Multe aspiratoare permit o utilizare a lor pe o raza destul de mare de la priza, dar nu la fel de mare fata de aparatul propriu zis. Atunci cand furtunul din aspirator nu este suficient de lung si aveti de curatat o suprafata care nu este plana (ex: scari), cautati un aspirator portabil, care sa fie suficient de usor pentru a fi purtat in mana.

In plus fata de optiunea „clasica” de aspirare a covoarelor sau parchetului, exista multe aspiratoare care vin cu diverse ustensile necesare pentru operatiuni specifice, cum ar fi curatarea saltelelor, eliminarea parului animalelor, ustensile speciale pentru draperii etc. Este indicat ca inainte de achizitie, sa va ganditi la ce anume veti folosi aspiratorul si sa va informatii in magazin sau pe internet de cele mai bune solutii existente.

O situatie speciala privind alegerea aspiratorului apare in cazul persoanelor care sufera de alergii. Un aspirator functioneaza prin aspirarea aerului si scoaterea sa fara praf si resturi. Un aspirator cu un filtru slab poate face mai mult rau. Pentru a evita aceasta situatie, cautati aspiratoare care au filtre HEPA ce pot retine 99.97% din praful, polenul sau sporii aspirati.

Noua generatie de aspiratoare-roboti fac singuri treaba noastra. Sistemul inteligent creeaza o harta a incaperii astfel incat robotul sa stie exact unde a facut curatenie. Senzorii ajuta robotul sa evite diverse obiecte din casa iar unii roboti au inclusiv senzori de umiditate, care pot detecta de exemplu cand exista apa pe gresie si o pot aspira. De retinut ca aceste aparate nu sunt foarte puternice, dar sunt ideale daca nu va place sa dati cu aspiratorul si nu doriti sa aveti aceasta grija.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com