Home >> Tehnologie >> Habitatul de acasa: finalistii concursului Electrolux Design Lab 2013

Habitatul de acasa: finalistii concursului Electrolux Design Lab 2013

Concursul se apropie de final iar pe 16 Octombrie la Stockholm vor fi desemnati castigatorii. In concurs s-au inscris peste 1700 de participanti din toata lumea. Iata care sunt finalistii:

Kitchen Hub

Kitchen Hub este un aparat care controleaza cata mancare aveti in casa si cand aceasta expira. Poti reduce cantitatea de deseuri alimentare, gasi retete si coordona aparatul cu diete individuale ale fiecarui membru al familiei. Aparatul este impartit in patru sectiuni principale: nutritie, situatie mancare, cumparaturi si retete. Informatia poate fi actualizata fie prin comanda vocala fie online.

De ce acest proiect? Deseurile alimentare sunt una dintre principalele provocari ale omenirii in secolul XXI. Potrivit Natiunilor Unite, 30% din alimentele produse se termina in deseuri. In UE, fiecare persoana produce 90 kg de deseuri alimentare pe an, iar la nivel mondial se estimeaza ca se strang aproape 1.3 miliarde de tone pe an.

 

OZ-1

OZ-1 este un purificator de aer si un aparat pentru eliberarea stresului care poate fi purtat ca un colier. Aparatul curata aerul si emite arome terapeutice care pot fi definite de fiecare utilizator.

 

 

Atomium

Atomium este o imprimanta 3D care foloseste ingrediente molecurare pentru a „construi” mancarea strat cu strat. Deseneaza formatul mancarii pe care vrei sa o mananci si lasa aparatul sa imprime mancarea in forma dorita. Mancarea este construita avand la baza 20 de molecule de baza iar prin combinatie se pot obtine diverse gusturi. Produsul este destinat copiilor care isi pot transforma desenele din 2D in 3D.

 

 

Mab

Mab este un concept nou, care aduce in atentie un sistem automat de curatenie care consta in sute de mini-roboti zburatori, 908 mai exact. Robotii curata suprafetele prin atingerea acestora cu picaturi de apa care capteaza mizeria care este dusa catre consola centrala. Mab scaneaza casa, determina zona ce trebuie curatata si trimite robotii zburatori.

 

 

3F

3F este un aspirator care isi poate schimba forma si se poate mari pentru a indeplini sarcina solicitata. Aparatul este controlat prin telecomanda si poate fi programat pentru a fi utilizat in mod compact sau extins si poate emite diverse arome in functie de preferinta utilizatorului.

 

Global Chef

Global Chef este un aparat de bucatarie care aduce impreuna oamenii folosind holograme. Cu ajutorul acestei tehnologii vei putea gati alaturi de cei dragi sau lua lectii de la bucatari de top.

 

Peretele care respira

Peretele care respira (Breathing Wall) este un concept de aerisire integrat in perete care pulseaza si isi schimba forma pentru a curata aerul. Poate fi personalizat pentru a se potrivi nevoilor individuale si de asemeni poate scana aerul pe care il respiri si sa isi schimbe culoarea in functie de preferintele tale.

 

Nutrima

Nutrima calculeaza valorile nutritionale, toxinele posibile si cat de proaspata este mancarea ta. Aparatul este pliabil, poate fi deplasat usor si permite folosirea unei aplicatii care sa iti dea cele mai bune sfaturi despre ingrediente de calitate si de unde pot fi acestea procurate.

 

Via Electrolux

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com