Home >> Social >> Habitatul de acasa – pregatirea casei pentru noul nascut

Habitatul de acasa – pregatirea casei pentru noul nascut

Aparitia unui copil in cadrul familiei schimba multe aspecte ale traiului zilnic. In special pentru familiile in care apare pentru prima data un copil, lucrurile tind sa se precipite in momentul nasterii si apar diverse aspecte care este bine sa fie rezolvate inainte de venirea copilului pe lume.

Primele luni vor insemna o acomodare a copilului cu casa si a parintilor cu noul nascut. Copilul va cere sa fie alaptat peste noapte, si este bine sa va ganditi cum vreti sa rezolvati aceasta situatie: sa il aveti aproape de voi intr-un patut in camera pentru a-l alapta mai usor sau intr-o camera ceva mai departata astfel incat sa reusiti totusi sa dormiti putin noaptea. Pentru parintii care isi fac griji ca nu vor auzi copilul, exista interfoane pentru bebelusi care le vor transmite orice miscare in camera copilului. Nu uitati ca aveti la fel de multa nevoie de odihna ca si copilul, cresterea unui copil este un maraton nu un sprint.

Decorarea camerei copilului trebuie sa tina cont in primul rand de aspectele importante de care are nevoie copilul si mai putin de diverse artificii de design, lampi de veghe si fluturasi pe pereti. Incepeti cu elementele de baza, cum ar fi un patut pentru copil, o masa pentru schimbarea scutecelor si un scaun, fotoliu sau orice altceva ce va permite sa-l alaptati usor si eventual sa puteti adormi putin cand copilul doarme si el. O solutie buna este un scaun gen balansoar, care va linisti atat copilul si va putea deveni si o piesa de mobilier utila si de neuitat pe viitor.

Chiar daca pare devreme, nu uitati sa securizati casa pentru copil, in sensul de a restrictiona accesul la diverse parti din casa sau la diverse obiecte. Pe masura ce trece timpul, unele aspecte ar putea fi uitate sau scapate din vedere si pot aparea probleme.

Cititi carti cat mai bune pentru cresterea copilului. Chiar daca parintii vostri va vor ajuta cu multe sfaturi, este posibil ca unele situatii sa fie diferite sau sa necesite pregatire de specialitate. Este necesar sa stabiliti si o relatie foarte buna cu doctorul pe care l-ati ales pentru copil, atat pentru sanatatea copilului cat si pentru linistea voastra sufleteasca. Va trebui sa aveti tot timpul la indemana numerele de urgenta si adrese utile pentru orice situatie, chiar daca nu le veti folosi decat foarte rar sau niciodata.

Booking.com

Check Also

De ce cumparam mancare pe care nu o folosim niciodata?

Este un fapt binecunoscut ca oamenii cumpara si depoziteaza mult mai multa mancare decat au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com