Home >> Mediu >> Hartia care pastreaza fructele si legumele proaspete

Hartia care pastreaza fructele si legumele proaspete

Ideile simple s-au dovedit de cele mai multe ori a fi si cele mai bune. Putina atentie si dorinta de a realiza ceva pentru cei din jur a dus la creearea FreshPaper, o simplă foaie de hartie infuzata cu condimente organice, care inhiba dezvoltarea bacteriilor si ciupercilor. Aceasta idee permite pastrarea proaspata a fructelor si legumelor pana la patru ori mai mult decat durata obisnuita.

Kavita Shukla, o tanara inventatoare si designer, a dat peste un remediu vechi dupa ce a baut accidental apa de la robinet in timp ce isi vizita bunica in India. Bunica ei i-a dat un „ceai condimentat”, iar atunci cand ea nu s-a imbolnavit, curiozitatea ei a fost declansata. Dupa ani de experimente cu condimente (incepand cu un proiect in scoala), a descoperit ceea ce generatiile vechi stiau deja – o modalitate extrem de eficienta de a pastra alimente proaspete. La varsta de 17 i-a fost acordat un brevet pentru FreshPaper. Astazi FreshPaper este disponibil in magazinele din Statele Unite si utilizat de catre agricultori si familii in peste 35 de țari. Pentru utilizare, FreshPaper nu are nevoie de conditii speciale. Poate fi pus in frigider, intr-un bol cu fructe sau in orice alt container (inauntru sau in afara frigiderului).

In timp ce fermierii din intreaga lume muncesc pentru a hrani planeta, ineficienta lantului de distribuitie lasa peste 800 milioane de oameni flamanzi si duce la consum excesiv de energie si risipirea resurselor naturare.  Milioane de hectare de pamant sunt astfel folosite fara un rezultat convingator, combustibilul masinilor este utilizat cu mult peste nevoia existenta iar apa este irosita si munca oamenilor este platita prost.

Deteriorarea alimentelor contribuie la sume mai mari alocate sistemelor de inventariere, transport si provoaca ineficienta in lantul de distributie in valoare de 45o miliarde dolari in fiecare an. Cu 9 miliarde de guri de hranit pana in 2050, abordarea provocarii de deșeuri alimentare este deosebit de urgentă. Mai mult de 1 miliard de oameni traiesc inca fara acces la echipamente de baza pentru refrigerarea alimentelor, iar alterarea produselor alimentare este o povara pentru comunitatile cele mai vulnerabile din lume: micii agricultori, care lupta pentru a obține recolta lor de pe piata si familiile care nu isi pot permite sa manance alimente proaspete, sanatoase. Se estimeaza ca anual se arunca circa 2 miliarde de tone de mancare.

Cum nu prea am timp sa gatesc seara, dar vreau sa mananc sanatos, imi fac din cand in cand pe grill un file de somon norvegian de la Edenia pe care il combin cu diverse legumele trase la tigaie, tot de la Edenia. In 15 minute e masa gata. In plus, stiu ca produsele lor sunt de calitate si se gasesc peste tot. Va recomand somon norvegian si legumele Edenia.

Booking.com

Check Also

Madridul se acopera de vegetatie pentru a lupta impotriva temperaturilor in crestere

In incercarea de a reduce temperatura orasului, municipalitatea va folosi locurile vacante, pietele orasului, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com