Home >> Mediu >> H&M ofera 1 milion dolari pentru inovatii in reciclarea textilelor

H&M ofera 1 milion dolari pentru inovatii in reciclarea textilelor

„Nici o companie, ‘fast fashion’ sau altfel, nu poate continua exact ca azi”, a declarat CEO H&M, Karl-Johan Persson. Schimbarile in mentalitatea cumparatorilor necesita o noua abordare a procesului de productie si vanzare, inclusiv in domeniul modei.

Compania va oferi un premiu de 1 milion de dolari primilor cinci invingatori alesi de un juriu in fiecare an, care vor reusi sa gaseasca solutii privind reciclarea textilelor astfel incat materialul sa nu piarda din calitate. Mai mult, castigatorii vor fi consiliati de firma de consultanta Accenture si Institutul Regal de Tehnologie KTH din Stockholm pentru a aduce conceptul pe piata.

Initiativa numita „Global Challenge Award” anuntata de H&MA este prima de acest gen din acest domeniu. Scopul este de a „cataliza” ideile ecologice si inovatoare pentru a proteja resursele naturale ale planetei prin reducerea impactului dat de crearea de haine asupra mediului. Cea de-a doua companie de imbracaminte din lume a fost tinta numeroaselor acuze privind supraproductia si exploatarea muncitorilor, iar acest premiu vine cumva sa schimbe perceptia asupra companiei.

Chiar daca proiectul are sustinatori, la fel de multi sunt si criticii care spun ca in continuare asta va duce la o productie prea mare si prea rapida din partea producatorilor mondiali de profil, mai ales ca acestia isi doresc sa creasca numarul de magazine cu 10-15% pe an si implicit numarul de vanzari.

Via ecouttere.com

Booking.com

Check Also

China a inchis mii de fabrici care nu respectau standardele de poluare

China se află intr-un „război” total cu poluatorii care nu respectă standardele privind emisiile, închizând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com