Home >> Arhitectura >> Hotelurile modulare

Hotelurile modulare

Aceste camere de hotel pot fi asezate una peste cealalta, scoase si schimbate pentru o renovare rapida si pentru a fi transportate usor de la un loc la altul, totul datorita designului modular. De la containere de transport la hoteluri plutitoare cu camere detasabile ce devin adevarate barci, hotelurile modulare schimba modul in care se vor construi cladirile in viitor atat la nivel de materiale de constructie cat mai ales, in privinta dinamicii constructiei care nu mai este statica, ci se modifica dupa solicitarile existente.

Folosind bambusul ca materialieftin si regenerabil, conceptul de hotel modular „Una cu pasarile”  aseaza o serie de piramide pe o structura sub forma unor schele, cu un impact minim asupra mediului si putand fi extins oricand este necesara o noua camera. Structurile sunt tinute impreuna cu sfori astfel incat structura poate fi usor dezansamblata si reutilizata in alte proiecte.

Doua structuri modulare lungi bazate pe forma containerelor de transport sunt grupate impreuna in Yokohama, formand hotelul Bayside Marina. Containerele sunt asezate de-a lungul tarmului, oferind o priveliste diferita din fiecare camera.

 

Hotelul plutitor cu camere detasabile este un sistem aflat in faza de concept (denumirea sa va fi Botel, combinatie intre boath (barca) si hotel) permite oaspetilor saă exploreze imprejurimile in mod autonom pastrand in acelasi timp acces la toate facilitatile oferite de structura de baza. Apoi se andoca la partea principala a hotelului pentru a lua cina sau pentru un club de noapte.

Un concept interesant este imaginat in China, cu seturi de mici module detasabile intr-un cadru ridicat deasupra nivelului solului pentru a pastra spatiul verde la nivelul solului. Modulele ar consta in camere de hotel, birouri, zone de cumparaturi etc.

 

Deschise in diverse orase din lume ( Amsterdam , Glasgow , Londra ), hotelurile CitizenM ofera lux la prețuri accesibile prin montarea de camere compacte si confortabile intr-un cadru simplu, industrial. Camerele sub forma unor containere de transport sunt stivuite una peste cealalta precum piesele de Lego si contin un pat marime king-size, o toaleta ascunsa cu o chiuveta iar functiile sunt controlate prin intermediul unei tablete iPad.

 

Exemplul clar de modularitate dar si de minimalism dus la extrem sunt capsulele din hotelul Nakagin din Fukuoka, Japonia. Atunci can functiona (acum hotelul este abandonat), aceste spatii mici si foarte economice constau itr-un pat in interiorul unui spatiu mic privat. Unele oferea TV si internet wireless pentru 20 dolari pe noapte.

 

Pe un sistem asemanator a fost creat si hotelul Sleepbox din Moscova. Camerele modulare au fost plasate in interiorul spatiului preexistent pentru a transforma instantaneu scopul cladirii, fara a necesita o multime de renovari. Cladirea cu patru etaje este conceput ca un punct de mijloc intre un hotel si o pensiune, cu ambele unitati disponibile pentru 2 persoane și o singură persoana. Fiecare container Sleepbox este mobil si necesita doar o sursa de energie pentru lumini si prize. Dulapurile si baile sunt localizate intr-un spatiu comun.

Un alt concept de hotel modular consta in unitati individuale care formeaza camere de hotel sau chiar locuinte, spatii de vanzari si de birou, totul aranjat sub forma de terase care permite existenta spatiilor verzi pentru fiecare unitate. Fiecare unitate este considerata ca un „pixel” care se muta in mod constant si creste ca un organism complex.

 

Hotelul modular Drop Eco este format din module individuale, care pot fi aruncate” aproape oriunde, ridicate pe elemente din lemn și otel pentru a evita contactul cu solul. Carcasele transparente sferice pot fi deschise la fiecare capat.

Hive Inn este in esenta o structura de tip fagure pe care se pot adauga diverse module sponsorizate de diverse companii si pot contine fie camere de hotel, fie birouri sau magazine. O macara este pastrata permanent in site pentru a putea misca/adauga modulele oricand este nevoie.

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − one =

Booking.com