Home >> Social >> Ia-ti vacanta anul acesta

Ia-ti vacanta anul acesta

Familiile de azi sunt foarte ocupate s-ar putea crede, chiar prea ocupate pentru a-si lua o vacanta. Atunci cand timpul pare insuficient si apar diverse probleme financiare iar ziua de maine pare nesigura,  multe familii simt ca nu pot lua o pauza de la ritmul zilnic de viata. Chiar daca unele apeleaza la diverse variante pentru a-si stabili cat mai exact perioada de vacanta, fie ca vorbim de early booking 2014 sau incep cautarea dupa cele mai bune oferte Bulgaria sau oferte Turcia, pana la urma ajung sa ramana acasa sau cel mult isi fac o minivacanta la rude si au terminat cu vancata pentru anul in curs. Apoi incep din nou planurile pentru urmatorul an, iar povestea se repeta.

Aceste perioadele de relaxare sunt importante pentru sanatatea si bunastarea familiilor, pentru starea de spirit si pentru viitorul relatiilor. Este sanatos sa se ia o pauza de la cerintele de zi cu zi, indiferent ca este vorba de munca la birou sau curatenie in casa. Asta pentru ca:

1. Vacanta micsoreaza stresul

Principalul motiv al vacantelor pentru adulti este de a scapa de o parte din stresul zilnic. Vacantele ajuta la diminuarea masiva a stresului si reducerea anxietatii, si imbunatateste sanatatea mentala si fizica a intregii famlilii. Exact cum fiecare om are nevoie sa doarma, la fel are nevoie si de o perioada de relaxare, de anulare a tuturor termenelor si, o problema relativ recenta, de renuntare la tehnologie. Castigurile sunt multiple, de la reconectarea cu familia si prietenii pana la o stare de bine ce se transmite si celor din jur.

2. Relatiile sunt relansate

Petrecerea timpului impreună imbogateste relatia, indiferent ca vorbim de cupluri casatorite sau nu. Vacante si intamplarile petrecute devin un liant intre parteneri si ofera oportunitati de a vorbi deschis unul cu celalalt, de a invata noi abilitati si descoperi noi interese comune.

3. Copiii se simt iubiti, sprijiniti si in siguranta

Copiii care sunt martorii distractiei parintilor si bunicilor, care rad si se bucura de viata, primesc o lectie valoroasa despre cum trebuie sa arate viata lor. Petrecerea timpului impreuna ca familie ofera copiilor un sentiment de dragoste, sprijin si siguranta , care sunt componente cheie pentru dezvoltarea lor ca oameni.

4. Joaca nu este doar pentru copii

Aceste perioade de distractie si joaca au beneficii puternice pentru copii si adulti deopotriva. Jocul a fost declarat ca fiind factorul cel mai important in determinarea succesului si a fericirii. Joaca implica anticipare , surpriza si placere. Adultii care se joaca se pot bucura de eliberarea de reguli si responsabilitati, aducand echilibru in viata lor ocupata.

5. Vitamina D este gratuita

Vitamina D este esentiala pentru mentinerea oaselor sanatoase si mentinerea la cote normale a sistemelor imunitar si nervos . Vitamina D este o vitamina solubila in grasimi generate de catre organism, la nivelul pielii, prin expunerea la soare. In timp ce acest nutrient esential este disponibil ca supliment, a petrece ceva timp in aer liber in fiecare zi ( cel putin 15 minute ) poate furniza beneficiile necesare corpului pentru a functiona la parametrii maximi. Si cum soarele este gratuit iar o plimbare face bine oricand la sanatate, aportul de vitamina D este mai mult decat indicat: aceasta poate ajuta la prevenirea diferitelor forme de cancer , inclusiv cancerul de san, de prostata si de colon .

Booking.com

Check Also

De ce cumparam mancare pe care nu o folosim niciodata?

Este un fapt binecunoscut ca oamenii cumpara si depoziteaza mult mai multa mancare decat au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com