Home >> Editoriale >> Idei care vor schimba lumea in 2014

Idei care vor schimba lumea in 2014

A prevedea viitorul nu este niciodata usor. Ar fi trebuit sa avem masini zburatorare pana acum, din pacate inca suntem blocati in trafic pe pamant. Dar dincolo de aceasta neplacere, traim intr-o lume in care inovatia si descoperirile stiintifice fac realitatea sa para mai mult SF.

In acest an, diferenta intre realitate si fictiune va fi si mai neclara: ganditi-va la pastile care odata inghitite, trimit informatiile catre doctor, o drona care vine din cer pentru a salva vieti in caz de dezastru sau regandirea din temelii a modului in care afacerile interactioneaza cu societatea. Un lucru este clar: lumea va arata diferit de acum incolo. Iata cateva din ideile care vor aparea in acest an.

Vom putea eradica malaria

Parazitul care provoaca malaria inca este prezent in tari ca Angola si Uganda, unde tratamentul si prevenirea sunt greu de implementat. Dar in acest an, primul vaccin ar putea fi aprobat si ar putea eradica aceasta boala.

Dronele vor salva vieti

De la folosirea lor in cadrul armatei la utilizarea lor pentru a salva vieti, dronele vor incepe sa faca parte din viata noastra si vor fi folosite de echipajele de politie ca dotare standard. Vor fi folosite pentru a studia atmosfera si a ne preveni impotriva uraganelor, taifunurilor, avalanselor si inundatiilor.

Codul este literatura

Calculatorul va deveni parte integranta din materia scolara. De la tablete pentru e-learning la coduri scrise direct de copii, calculatorul este unealta viitorului in scoli. De la Siri, la asistentul personal de pe telefonul mobil nu mai este decat un mic pas pentru a deveni confidentul fiecaruia dintre noi. Vom renunta la parole in schimbul scanarii retinei sau amprentei folosind telefonul mobil.

Vom avea 4 miliarde de prieteni noi

Internetul a cunoscut o expansiune mare, de la 20% din populatia globului in 2008 la 35% in 2013. In 2014 sun preconizate a fi lansate diverse proiecte care vor ajuta la extinderea Internetului. Mark Zuckerberg a lansat recent proiectul Internet.org, o initiativa menita a face accesul la internet mult mai facil peste tot in lume. Google experimenteaza un sistem cu baloane care vor transmite semnale Wi-Fi.

Vom folosi imprimante 3D

Pretul acestor aparate a scazut foarte mult, si odata cu expirarea unor licente cheie, se preconizeaza un nou boom in aceasta zona.

Vom inghiti senzori

Pe langa scanarile cu aparate gen Scanadu, vom inghiti „pastile” ce contin senzori. Acestia vor transmite informatiile catre un sistem de inregistrare si catre doctor, in vederea stabilirii medicamentatiei potrivite.

Broadband pe scara larga

Viteza este cuvantul de ordine azi. Cat mai rapid, cat mai repede. Orice secunda intarziere este penalizata. Internetul nu vrea nici el sa astepte, vom avea conectiuni extreme (deja prezente in Romania in cateva orase).

Booking.com

Check Also

Copilul tau este dependet de tehnologie?

Folosirea tehnologiei actuale de catre copii starneste dezbateri aprinse online si offline. Daca tehnologia este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com