Home >> Design >> Idei de design pentru spatii mici

Idei de design pentru spatii mici

Apartamentele din Romania sufera, in general, de problema spatiului. Pentru ca nu este posibila extinderea suprafetei, solutia ramasa o reprezinta un design inteligent, care imbina utilul cu placutul astfel incat sa fie acomodate toate solicitarile.

Iata cateva sfaturi pentru a profita la maxim de spatiul existent:

1) Acolo unde exista spatii mici de depozitare, foloseste piese mici de mobilier care se potrivesc cu locatia respectiva. De exemplu, poti folosi in locul vechilor coltare pentru bucatarie, o masa cu scaune. Spatiul va parea mult mai mare.

2) Pastreaza apartamentul curat si ordonat. Dezordinea lasa intotdeauna impresia ca nu este suficient spatiu. Toate au un loc si trebuie sa revina la locul lor dupa ce au fost folosite.

3) In spatiile mici, niciodata nu pare sa fie suficient spatiu pentru imbracamine, carti, electronice, zona de lucru etc. Ia in considerare constructia unui sistem modular, care poate fi configurat pentru a potrivi spatiului din perete in perete si din podea in tavan, astfel incat sa se potriveasca cu toate necesitatile de stocare intr-o zona compacta.

4) Mobila sa aiba un scop dublu. Achizitioneaza mobila care pe langa confort, ofera si utilitate prin spatii de stocare ascunse.

5) Mobilierul cu picioare se „simte” mai putin greu decat mobilierul care sta direct pe podea.

6) Urca pe verticala si foloseste spatiul pana la tavan acolo unde este posibil-  rafturile si spatiile de depozitare inguste pot fi de folos intr-un spatiu mic.

7) Organizeaza casa in sectiuni, pe langa cele existente, eventual cu ajutorul planului casei si, pentru a fi mai amuzant, cu mici figurine sau desene care reprezinta persoanele si mobila. Livingul poate avea un birou intr-un colt sau poate fi o prelungire a unei mobile deja existente. Poti avea un set canapele modulare care devin atat fotoliu cat si tabureti. Poate exista o zona dedicata cartilor/media/calculator si pastra restul casei pentru alte activitati.

8) Nu iti fie teama sa folosesti culori. Da, albul face o camera sa para mai mare, dar o combinatie potrivita de culori are acelasi efect.

9) Nu veni cu toata mobila odata atunci cand te muti sau faci modificari. Daca nu exista deja, cumpara mobila in rate, te va ajuta sa economisesti bani si in plus, iti va permite sa vezi daca mai este sau nu nevoie de alta mobila. Incepe cu piesa cea mai importanta, un loc de dormit, fie ca vorbim de canapea sau un pat real- si obisnuieste-te cu aceasta piesa de mobilier inainte de a aduce restul lucrurilor.

10) Aranjeaza spatiul pentru a-ti satisface nevoile pentru un mod de viata pe care chiar il folosesti in mod frecvent. Cu alte cuvinte, daca chiar nu este nevoie de sala de forta in casa, atunci camera respectiva ar putea fi un birou cu o biblioteca. Daca mananci in camera de zi, poate merita investitia intr-o masuta de cafea sau alt mobilier pe care se poate manca usor si in acest fel renunti la o parte din mobilierul din bucatarie.

11) Nu da iama in magazinele de mobila si mobilier pana nu esti sigur ce ai nevoie. In special atunci cand ne mutam intr-un loc nou avem tendinta de a lua multe lucruri pentru a acoperi noua locatie.

12) Gandeste-te la mobila ca fiind „mobila”, in sensul ca o poti muta oricand si oriunde pentru a servi mai multor scopuri.

13) Fii critic cu mobila si lucrurile din casa. Ai un scaun care zace de o gramada de timp intr-un colt? Arunca-l. Nu pastra ceea ce nu ai nevoie. Daca chiar nu vrei sa renunti la ele, gaseste un loc in afara casei unde sa le depozitezi. De fiecare data cand aduci ceva nou in casa, ceva vechi trebuie sa dispara.

14) Nu te gandi sa faci casa pentru momentele cand vei avea vizitatori. Locurile care le aipentru tine – canapeaua unde te uiti la TV, fotoliile, scaunul de birou, scaunele din bucatarie – vor fi suficiente locuri pentru 7-8 vizitatori.

Booking.com

Check Also

Munca la birou trebuie sa inspire

Este bine stiut faptul ca productivitatea unui angajat depinde de mediul in care lucreaza si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


20 − fourteen =

Booking.com