Home >> Design >> Idei pentru amenajarea birourilor

Idei pentru amenajarea birourilor

Multi angajati stau mai mult timp la serviciu decat acasa, iar atunci cand biroul devine o a doua casa, este necesar ca angajatii sa fie fericiti pentru a fi productivi. Si cum salariul nu este singurul si nici macar principalul criteriu care defineste fericirea la locul de munca, designerii si psihologii s-au intrebat cum ar putea un angajat sa fie mai fericit si prin urmare, mai productiv.

Daca pentru designeri raspunsul tine de mediul de lucru dand pritoritate ideilor pentru amenajari de birouri, locuri de relaxare si facilitati existente, psihologii s-au gandit la starea sufleteasca a fiecarui angajat, incercand sa intuiasca alte beneficii mai putin evidente pentru angajati. 

De exemplu, permitand angajatilor sa isi aduca la birou diverse articole personale, poze cu familia (si in unele companii, chiar si cainele) nu implica niciun cost din partea angajatorului si ofera beneficii instant. Nu doar ca aceste artefacte schimba un birou altfel plictisitor, dar angajatul se simte parte a unei comunitati, permitandu-i sa actioneze mai natural si mai relaxat, ceea ce duce la cresterea inovatiei si creativitatii.

Acolo unde exista birouri trebuie gandit si impartit in zone iar fiecare zona sa aiba propriul mobilier de birouri, la fel ca o casa. Sunt zone unde se mananca,  zone unde se discuta si zone unde angajatii se pot relaxa. Prin diverse moduri creative se poate personaliza camera si creste satisfactia angajatilor, astfel incat acestia sa nu mai simta perioada petrecuta la birou ca fiind departe de casa si de familie.

Aranjrea birourilor astfel incat sa fie redusa densitatea, respectand normele legale si oferind fiecarui angajat suficient spatiu pentru a nu avea senzatia ca este intr-o cusca este o alta modificare majora ce se poate face intr-o companie. Multe firme de design interior din Romania pot oferi sfaturi si idei despre cum pot fi aranjate birourile si create zonele astfel incat sa se obtina cel mai bun aspect versus costuri si facilitati, in concordanta cu viziunea firmei.

De retinut faptul ca odata cu cresterea mobilitatii prin descoperiri tehnologice, existenta unui birou pentru fiecare angajat devine desueta. Laptopurile, tabletele, telefoanele inteligente permit angajatilor sa fie conectati tot timpul dar in acelasi timp, mobili. In multe firme acolo unde exista spatii de relaxare, birourile nu mai sunt folosite si angajatii se simt mai bine in aceasta postura mai putin oficiala. Mai ales daca exista spatii verzi sau zone cu multa lumina, angajatii vor prefera aceste zone in schimbul birourilor. Adaugarea de plante si folosirea luminii naturale ca un catalizator zilnic pentru fiecare angajat indica clar o legatura intre aceste actiuni si creativitatea la locul de munca.

Iata cateva idei de design pentru birouri folosite de companii din intreaga lume:

Booking.com

Check Also

Orase care vor sa renunte la masini

Dupa o suta de ani de la aparitia primelor masini, unele orase incep sa realizeze ca masinile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com