Home >> Mediu >> IKEA foloseste anual 1 la suta din productia mondiala de lemn

IKEA foloseste anual 1 la suta din productia mondiala de lemn

IKEA este unul din brand-urile care se regasesc aproape peste tot in lume, incepand de la furculite pana la mobila de dormitor. Cat anume din resursele mondiale de lemn sunt folosite de IKEA, ne spun chiar ei: 1%. Asta inseamna 17.8 milioane metri cubi de lemn in fiecare an.

Ikea isi doreste pe termen lung ca toate materialele sa fie facute din lemn taiat din paduri atent monitorizate si administrate, in sensul de sustenabilitate ecologica si taiere periodica doar a arborilor care trebuie taiati. In acest moment, circa 25% din lemnul folosit de IKEA a fost certificat de catre  Forest Stewardship Council (institutie non-guvernamentala care promoveaza administrarea responsabila a padurilor in toata lumea), dar compania doreste sa dubleze acest procent in urmatorii cinci ani.

In plus fata de gasirea unei surse sustenabile de lemn, IKEA participa la numeroase proiecte care au legatura cu padurile, ca  Sow a Seed si WWF, proiecte care sunt concentrate pe imbunatatirea impactului companiei asupra mediului.

via Pacific Standard and Gizmodo

Booking.com

Check Also

China a inchis mii de fabrici care nu respectau standardele de poluare

China se află intr-un „război” total cu poluatorii care nu respectă standardele privind emisiile, închizând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com