Home >> Energie >> Ikea incepe sa vanda panouri solare in Anglia

Ikea incepe sa vanda panouri solare in Anglia

Printre noptiere si carpete, mobila si scaune, gigantul suedez IKEA va incepe sa vanda si panouri solare, parte din planul lor de a populariza energia regenerabila in lume. Pentru inceput, Anglia este prima tara in care a inceput deja vanzarea acestora prin magazinul lor din Southampton, urmand ca produsul sa fie disponibil si in celelalte magazine din Anglia in urmatoarele luni.

Un sistem standard, negru, care produce 3.36 kilowatt  pentru o casa semi-detasata (casa care are perete comun cu alta casa alaturata) va costa 5700 de lire si va include consultanta in magazin, serviciul de design precum si instalarea, mentenanta si servicii de monitorizare a energiei.

Prin producerea de energie proprie, acest sistem isi va amortiza investitia in circa 7 ani, calculat la o valoare medie a pretului energiei in UK.

Anglia a fost aleasa ca piata de teste pentru ca aici exista o combinatie buna intre pretul mediu de electricitate si finantarile guvernamentale care fac energia solara atractiva pentru clienti.

Booking.com

Check Also

Top energii alternative pentru viitor

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca sursele actuale de petrol, gaze si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com