Home >> Editoriale >> Imbracamintea viitorului

Imbracamintea viitorului

Pana la urma, pasiunea pentru un habitat perfect nu exclude a fi in pas cu moda, atat pentru barbati si poate mai ales pentru doamne si domnisoare. Hainele viitorului sunt atat ecologice cat si trendy si hi-tech, facute din materiale ecologice sau pentru care procesul de productie se desfasoara cat mai ecologic cu putinta, folosind resurse locale. Hainele actuale pot comunica intre ele, ne pot incalzi si racori , pot afla care este starea noastra de sanatate prin zeci de senzori atasati.

Pe viitor termenul de incaltaminte barbati sau incaltaminte femei va cuprinde cu siguranta mult mai mult decat o simpla incaltaminte. Se vorbeste deja de incaltaminte printata cu ajutorul imprimantelor 3D. Se vorbeste de incaltaminte care se muleaza efectiv pe piciorul omului, facuta din diverse celule artificiale. De incaltaminte care isi schimba culoarea, care se curata singura. Si cine stie ce se va mai descoperi in urmatorii ani.

Viitorul suna bine si pentru imbracamintea viitorului. Barbatii nu vor mai cumpara pulovere barbati ci vor cumpara un intreg arsenal de senzori care il vor ajuta pe purtator sa stie in orice moment care este starea de sanatate. Hainele se vor curata singure si se vor calca singure, de fapt nici nu se vor mai indoi. Vom ajunge sa avem haine care sa ne faca invizibili, care sa reactioneze ca si cum persoana iubita ar fi langa noi, care vor transmite in caz de accident date catre personalul abilitat si cate mai cate. Inchipuiti-va hainele care ne spun cand copilul are temperatura sau cand ritmul cardiac nu este in regula si poate duce la infarct.

Mai mult, hainele vor fi facute din diverse materiale hi-tech, care sa ne protejeze de soare sau de frig, haine care folosesc diverse structuri nanometrice pentru a retine sau indeparta total apa, haine care nu se decoloreaza si nu se murdaresc. Vom avea haine pe care le vom pune pe noi folosind spray-uri si vor lua forma corpului nostru. Vom avea haine naturale prin intoarcerea la natura si utilizarea resurselor locale pentru a creea haine durabile si usor de folosit.

Chiar daca suna SF, multe dintre acestea deja exista, poate nu atat in productia de masa cat in stadiu de proiect sau prototip. In curand, designerii vor fi la randul lor ingineri, programatori si viceversa.

Booking.com

Check Also

Un oras fara masini? Foarte..posibil

Un experiment derulat acum 2 ani in orasul sud-corean Suwon a aratat un fapt greu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com