Home >> Tehnologie >> Imprimanta 3D care printeaza folosind fibra de carbon

Imprimanta 3D care printeaza folosind fibra de carbon

Lansata pentru moment ca prototip functional in cadrul SolidWorks World 2014 in San Francisco, imprimanta celor de la Aeromotions rezolva o problema majora pentru cei care folosesc fibra de carbon pentru diverse obiecte, in special in lumea curselor auto, eliminand procesul manual care dureaza foarte mult. De asemeni, imprimanta si-ar putea gasi utilizare in zona protezelor pentru care este nevoie sa se potriveasca la perfectie pe corpul uman dar sa fie in acelasi timp si foarte rezistente.

MarkForged Mark One este prima imprimanta 3D din lume care printeaza  folosind fibra de carbon. Mai mult, imprimanta poate folosi fibra de sticla, nylon si PLA (termoplastic). „Am luat ideea unei imprimante 3D care produce obiecte prin asezarea de straturi unul peste altul si am folosit-o ca proces de productie pentru a face partile compozite.”

Ce se poate observa in primul rand la imprinata este simplicitatea. Creeata pe un suport de aluminiu si folosind un suport de imprimare transparent, arata ca un Mac pentru imprimantele 3D. Imprimanta este compacta, masurand circa 55 cm lungime, 36 cm inaltime si 32 cm adancime, fiind apropiata de marimea unui sistem PC actual.

Principalul avantaj al imprimantei Mark One: poate printa parti de 20 mai rigide si de 5 ori mai puternice decat ABS (Acrilonitril-butadien-stiren), un tip de termoplastic folosit de obicei de imprimantele 3D. De exemplu, un spoiler de masina de curse este imprimat cu un invelis exterior de nylon si o structura fagure, cu un miez din fibră de carbon armat facandu-l astfel foarte rezistent.

Pretul imprimantei este de 5000$ si poate fi precomandata incepand din aceasta luna pe site-ul producatorului.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × one =

Booking.com