Home >> Multimedia >> In Argentina a fost descoperit un dizonaur de 7 ori mai mare ca T-Rex

In Argentina a fost descoperit un dizonaur de 7 ori mai mare ca T-Rex

Prima data am crezut ca T-Rex a fost cel mai mare dinozaur, apoi a fost descoperit Spinosaurus, dar de curand a fost descoperit un dinozaur si mai mare: Dreadnoughtus schrani.

Dreadnoughtus (insemnand „nu se teme de nimic”) a fost descoperit in Argentina in 2005 si descoperit graduat pe parcursul a patru ani; cercetatorii au lucrat la el inca de atunci iar azi au dat datele publicitatii.

„Avand corpul de marimea unei case, greutatea unei hoarde de elefanti si o coada ca o arma, Dreadnoughtus nu avea de cine sa-i fie frica,”  spune Dr. Kenneth Lacovara, care a descoperit scheletul. „Cred ca este timpul ca ierbivorele sa apara ca fiind cele dure creaturi din acel mediu.”

Dinozaurul era enorm, de la coada la cap masura 25 de metri si avea o inaltime de 30 de metri. “Avem 16 tone de oase in laborator acum” spune Lacovara. „Stomacul este mai mare decat un cal, asa ca puteau pastra mancarea in el pentru multa vreme, probabil pentru luni de zile.”

Lacovara si echipa lui au fost norocosi sa gaseasca acest dinozaur- 70% din oasele sale inca mai exista, facand dinozaurul usor de analizat. Alte specimene din acest grup -titanozaurii – nu au fost gasiti intr-o forma atat de competa. Argentinosaurus, de exemplu, a fost gasit cu doar 6 vertebre si fragmente. Acesta ar putea fi chiar mai mare decat Dreadnoughtus, dar fara un schelet complet nu se poate spune. Asta daca nu cumva se va gasi un schelet de adult al Dreadnoughtus, cel gasit se pare ca nu apartinea unui specimen complet dezvoltat.

Via Treehugger

Booking.com

Check Also

Holographic Storytelling on Command

This app lets you summon a hologram of George Takei or anything else you need …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


twenty − 11 =

Booking.com