Home >> Turism >> In cautarea ofertelor de vacanta

In cautarea ofertelor de vacanta

Exista situatii in care vacantele nu pot fi planificate din timp sau avem nevoie sa gasim cea mai buna oferta in ultimul moment. Asa numitele oferte „last minute” nu se refera la ultimul minut in care se poate achiziona un pachet turistic cat la ofertele care expira in una-doua saptamani.

Acest tip de oferta este preferat de cei care nu au o destinatie anume de vacanta sau un anumit hotel. Este putin probabil ca ofertele last minute sa gaseasca exact camera si hotelul dorit in destinatia preferata, drept urmare rezervarile de ultim moment presupun o doza de risc si sunt folosite de obicei de tineri si adolescenti, care vad aceasta calatorie ca un mod de distractie, nu ca o excursie importanta si necesara.

Este binecunoscut faptul ca de multe ori biletul de avion este mai scump in cadrul unei calatorii de ultim moment decat cazarea pentru toata perioada, drept urmare fie gasiti o alta varianta de transport fie cautati folosind diverse site-uri de profil in speranta ca veti gasi un pret satisfacator. Incercati sa calatoriti in timpul saptamanii, preturile pentru bilete sunt mult mai mici pentru ca fluxul de calatori este de obicei mai mare la sfarsitul saptamanii, exceptie facand perioada sarbatorilor cand mai bine zburati chiar in ziua de sarbatoare decat mai devreme. O alta sugestie este sa incercati zboruri cu plecare foarte de dimineata, care au de asemenea bilete ieftine pentru ca nu sunt multi calatori dispusi sa calatoreasca la acea ora. Si desigur, folositi companii aeriene low-cost, in special pentru durate reduse de calatorie.

Pentru cei aflati in cautarea unor sejururi de vacanta, agentiile de turism ofera pachete turistice catre destinatii diverse, atat pentru familie, cupluri sau seniori. Este indicat ca in functie de tipul sejurului dorit, acesta sa fie rezervat din timp, dupa o informare prealabila despre destinatia dorita si solicitarile turistice pentru acea zona.

Daca doriti sa faceti rezervari pe cont propriu, site-urile de profil ofera diverse informatii care pot fi utile. Exista site-uri cu recenzii date de utilizatori, unde puteti afla despre parerea turistilor despre destinatia respectiva, ce merita vizitat si ce nu, ce probleme apar, unde se poate manca ieftin sau unde gasiti diverse obiecte ce pot fi cumparate ca suveniruri. Si nu in ultimul rand, prietenii sunt o sursa foarte buna de informatii, experienta personala fiind foarte folositoare in cautarea unei vacante perfecte.

Booking.com

Check Also

Cu familia in vacanta

Mai este putin pana la inceperea sezonului estival si multi dintre noi si-au facut deja …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com