Home >> Turism >> In cautarea vacantei perfecte

In cautarea vacantei perfecte

Lunile de iarna sunt perfecte pentru programarea vacantelor. Internetul ajuta enorm la gasirea celor mai bune preturi pentru diverse destinatii exotice precum Thailanda,  Hong Kong , Singapore, India etc. Un sejur in Emiratele Arabe Unite este incomplet fara o vizita in Dubai  si fara a vedea destinatiile turistice dezvoltate in aceasta zona precum Burj al Arab, cea mai inalta cladire din lume sau insulele artificiale create din nisipul dragat din Golful Persic.

Tot pentru cei care distanta nu reprezinta un impediment ci o provocare, recomandam o vizita in  New York , orasul care nu doarme niciodata, cu celebrii sai zgarie nori si Central Park, parcul artificial care se intinde pe km in mijlocul orasului. Alte destinatii unice sunt Beijing cu Orasul Interzis si China cu al sau Mare Zid, locul unde fiecare european ar trebui sa ajunga odata in viata, Tokyo cu templele, cladirile sale si forfota de pe strazi, Australia, o alta destinatie turistica care merita vizitata, chiar daca distanta este foarte mare, dar odata ajunsi in Sydney veti patrunde intr-o alta lume.

Pentru cei care cauta destinatii mai aproape de casa, pe internet se gasesc mii de oferte Grecia, Turcia, Bulgaria si desigur, Romania. Odata cu scaderea TVA pentru diverse activitati turistice, se preconizeaza o scadere a preturilor la cazare si in Romania, care ar putea redeveni o destinatie de vacanta predilecta pentru romani si straini.

Cei care cauta sejururi cu un anumit specific pot gasi oferte foarte bune pentru sejururi in Sri Lanka, unde pot testa gastronomia recunoscuta a acestei tari care are o bucatarie unica, un amestec de retete ale popoarelor care au colonizat aceasta zona de-a lungul timpului, in special indienii, arabii, portughezii si olandezii. Veti intalni astfel o regula de eticheta la masa care nu permite folosirea tacamurilor ci doar a mainilor, considerandu-se ca astfel veti simti din plin gustul mancarii.

O destinatie unica este Egiptul, unde puteti vedea vestigii ale civilizatiei egiptene antice care au influentat umanitatea. O vizita prin ruinele templelor faraonilor egipteni va arata grandoarea acestora in timp ce in muzee veti gasi artifacte unice. Evident, nu puteti rata o vizita la renumitul complex de piramide egiptene de langa Cairo unde veti gasi mormintele celor mai mari faraoni egipteni.

Pentru romantici si cei care vor sa se regaseasca in cuplu, sa viziteze unul din cele mai celebre muzee din lume, Luvru,  sau sa isi aduca aminte de copilarie la Disneyland, Parisul este o destinatie recomandata, chiar daca ultimele evenimente au schimbat putin acest oras. Roma este destinatia preferata a celor care vor sa vada istoria unui imperiu la fiecare pas si cea mai mica tara din lume, Vaticanul, in timp ce Istanbul este destinatia celor care vor sa simta pulsul unui oras multicultural cu o populatie de 14 milioane locuitori.

Booking.com

Check Also

Cu familia in vacanta

Mai este putin pana la inceperea sezonului estival si multi dintre noi si-au facut deja …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com