Home >> Transport >> In Hamburg portiuni din Autobanh vor trece in subteran iar deasupra vor fi construite parcuri

In Hamburg portiuni din Autobanh vor trece in subteran iar deasupra vor fi construite parcuri

In timp ce in alte orase se viseaza monstruos la autostrazi suspendate, in Hamburg autoritatile au in plan trecerea unei portiuni din celebra autostrada germana, Autobahn, in subteran, pentru a beneficia de spatiul castigat care va fi transformat intr-un parc. De fapt, in trei parcuri, pentru ca trei sectiuni vor ajunge in subteran.

Cand autostrada A7 a fost construita in Hamburg, a taiat orasul pe jumatate. Acum vecinii vor fi din nou impreuna, pentru ca autoritatile orasului au decis sa fie construite trei parcuri noi care vor acoperi in intregime partile respective din autostrada. Aceasta este cea mai lunga din Germania si una din cele mai aglomerate. Pe masura ce traficul s-a inrautatit, autoritatile au realizat ca trebuie sa gaseasca o cale sa blocheze zgomotul suficient pentru a se incadra in legile existente privind poluarea sonora. Iar cum zidurile nu ar fi fost suficiente si nici estetice, au decis sa transforme sectiuni din autostrada in tuneluri acoperite, care vor reduce aproape complet zgomotul in zonele respective.

Fiecare sectiune va acoperi o zona suficienta pentru a se crea un nou parc cu zone deschise, palcuri de copaci, piste de biciclete si gradini. In total, acoperisurile vor acoperi o zona de circa 3 km si vor crea peste 24 de hectare de spatiu verde. Proiectul va aduce de asemena un numar crescut de locuitori in zona, mai ales ca se pot construi pana la 2000 de case noi.

Pe langa parcurile ce vor fi create, va reduce si traficul in zone, pentru ca unele parcuri vor acoperi opt benzi de circulatie. Constructia va incepe in acest an pe primele doua sectiuni de autostrada si va fi complet in 2022.

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com