Home >> Energie >> India construieste cea mai mare centrala solara din lume

India construieste cea mai mare centrala solara din lume

Avand extreme de multe probleme cu caderile de curent si o populatie in continua crestere, India are nevoie urgenta de resurse noi de energie electrica. In acest moment, circa 25% din populatie, adica peste 300 milioane de oameni nu sunt conectati la reteaua electrica.

India investeste masiv in toate formele posibile pentru a genera electricitate, dar in mod particular in energie regenerabila, care acum acopera 12% din capacitatea globala. Anul trecut, s-au produs 27.3 GW de energie din surse regenerabile,  o crestere de 10 ori intr-o decada, energia eoliana producand doua treimi din aceasta valoare.

Cel mai ambitios proiect inca nu a fost construit inca. Va fi cea mai mare centrala solara din lume, masurand aproape 77 km patrati. Centrala va fi de 10 ori mai mare decat orice proiect existent, conform revistei Nature.

Centrala solara va fi situate langa lacul sarat Sambhar si va avea capacitatea de 4000 MW. India are planuri mari cu energia solara, pana in 2022 vrea sa produca peste 20 GW iar in 2050 sa ajunga la 200 GW sau mai mult, depasind capacitatea generata de carbune, gaze si energie nucleara.

Booking.com

Check Also

Top energii alternative pentru viitor

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca sursele actuale de petrol, gaze si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com