Home >> Tehnologie >> Internetul plantelor

Internetul plantelor

Dupa Internetul oamenilor si internetul lucrurilor (diverse lucruri care comunica intre ele in retea), iata ca a venit si randul internetului plantelor. PLEASED, cum este denumit, incearca sa „multumeasca” pe toata lumea. Cuvantul este un acronim de la Plants Employed As Sensing Devices(Plante Folosite ca Dispozitive Senzoriale) si presupune folosirea plantelor pe post de senzori.

La fel cum oamenii devin conectati intre ei prin interactiune sociala sau prin intermediul masinilor, in viitor s-ar putea sa conectam plantele intre ele. Diferenta intre natura si lumea oamenilor va incepe sa se estompeze.

Plantele emit semnale electrice la fel ca si oamenii in miscare. Prin analizarea si clasificarea acestor semnale, este posibil sa se afle ce stimuli au produs acel semnal. Exista un semnal specific pentru orice, acid, chimicale sau foc sau orice altceva. Plantele pot deveni senzori si pot emite un semnal specific care poate fi interpretat de calculatoare si se poate actiona.

„Sa spunem ca voi turna acid pe o planta; vad semnalul generat si spun, ‘Ok, a fost turnat acid’. Acesta este primul pas catre folosirea plantelor ca biosenzori pentru a furniza informatii despre mediul in care traim” spune Andrea Vitaletti, care conduce W-LAB, un laborator din cadrul Universitatii din Roma . Compania sa lucreaza impreuna cu alte universitati din Europa pentru a crea PLEASED.

Pana in acest moment, cercetatorii au lucrat cu rosii, castraveti, vinete si tutun, prin construirea unui set larg de date. In timp, ei vor sa dezvolte un algoritm pentru mici aparate care vor fi atasate pe plante. Acestea ar putea avea o mare varietate de intrebuintari, de la agricultura cat mai precisa la certificarea mancarurilor organice pana la monitorizarea mediului.

„Viziunea proiectului este de a avea noduri de senzori foarte mici pe care ii vom atasa plantelor. Acestia vor recunoaste semnalele din plante si vor comunica wireless cu alte aparate pentrua crea o imagine globala” a spus  Vitaletti says. „Este inca devreme, dar am aratat ca acest proces este posibil. Acum este doar o chestiune de a creste calitatea si dimensiunea setului de date pentru a testa algoritmul.”, a adaugat.

Via Fastcoexist

 

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


eighteen + 9 =

Booking.com