Home >> Transport >> James May si-a cumparat BMW i3, o masina electrica

James May si-a cumparat BMW i3, o masina electrica

Una din vedetele emisiunii auto Top Gear, James May, si-a cumparat un autoturism electric BMW i3. Probabil stirea n-ar fi fost interesanta daca nu ar fi fost acea controversa intre prezentatorii spectacolului si Tesla, in 2008, cand prezentatorul principal al emisiunii, Jeremy Clarkson, a testat Tesla Roadster. Din motive de divertisment, bateria „a ramas fara curent” si a trebuit sa fie impinsa de pe circuit. Jeremy Clarkson este foarte cunoscut pentru ideile anti-ecologiste si pentru faptul ca nu recunoaste incalzirea globala.

Cei de la Tesla au reactionat imediat si spun ca bateria mai avea cel putin 20% energie necesara si i-au actionat in judecata pe cei de la BBC, cei care detin drepturile de difuzare pentru aceasta emisiune. Pana la urma judecatorii au decis sa nu dea o solutie favorabila celor de la Tesla, pe motiv ca spectatorii si-au dat seama ca emisiunea a prezentat gresit informatia.

Iata ca acum co-prezentatorul James May isi cumpara o masina electrica pentru a o folosi la naveta zilnica intre casa lui si locul de munca din Londra . Masina cumparata include insa si un sistem pe benzina care extinde durata de functionare a bateriei devenind o masina hibrid pentru o perioada scurta de timp si intra in actiune doar cand bateria este aproape descarcata.

Problema cu acest sistem este ca va creste greutatea masinii cu 120 kg, ceea ce va reduce durata de folosire a bateriei cu circa 10% si va reduce performanta masinii. Chiar si asa, sistemul este achizitionat de circa 80% dintre cei care comanda masina pentru ca permite soferului sa conduca inca 140 km dupa ce bateria s-a descarcat in urma incarcarii la priza speciala.

Ce l-a facut pe James May sa isi cumpere o masina electrica? Prezentatorul spune ca este binecunoscut de o buna bucata de vreme ca masinile electrice sunt modul ideal de a propulsa un vehicul si ca ii plac aceste masini si vrea sa reduca impactul sau asupra mediului. De asemenea, prezentatorul crede ca masinile electrice sunt interesant si ar vrea sa faca parte din acest experiment.

 

Booking.com

Check Also

Toate benzinariile mari din Marea Britanie vor trebui sa aiba statii de incarcare pentru masini electrice

Conform Auto Express, toate spatiile de servicii de pe autostrazi (benzinarii, mall-uri, hoteluri etc) precum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


seventeen − two =

Booking.com