Home >> Tehnologie >> Japonezii testeaza transferul de energie de la masini catre cladiri

Japonezii testeaza transferul de energie de la masini catre cladiri

Chiar daca nu este o idee noua, trimiterea de energie generata local in reteaua electrica va duce in urmatorii ani la o crestere mare a electricitatii disponibile in retea. In Japonia se testeaza deja posibilitatea de a trimite energia in retea atunci cand este mai scumpa si de a fi preluata din reteaua de electricitate cand este mai ieftina prin folosirea masinilor electrice ca „generatoare” de energie.

Evident, nu este vorba de un generator de energie in sensul propriu, dar energia salvata de masina peste zi si nefolosita (inclusiv cea autogenerata de masina prin diverse tehnici) va putea fi folosita pentru alte utilitati, ca de exemplu intr-o cladire de birouri.

Pentru a demonstra viabilitatea ideii, la Centrul de Tehnologie Avansata Nissan din Atsugi, Japonia au fost conectate 6 masini Nissan Leaf  pentru a genera energie suplimentara pentru cladire.

„Cladirea a beneficiat de o reducere de  25.6KW in timpul perioadelor de varf ale verii prin controlul perioadei de incarcare pentru masinile electrice, fara niciun imact asupra transportului zilnic sau vehiculelor folosite. Rezultatul a dus la o reducere de aproape 2.5% a energiei electrice folosite in timpul perioadelor de varf si diminuarea cheltuielilor cu aproape 500,000 Yen pe an (nr: aproximativ 355 euro)”

Suma nu este mare, dar tehnologia este abia la inceput, atat pentru transferul de energie cat si pentru masinile electrice care vor evolua. In acest moment solutia poate fi benefica pentru perioadele de intreruperi de curent sau situatii de urgenta, cum a fost cazul in Japonia.

Via Treehugger

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com