Home >> Social >> Joburi care ar putea exista peste 20 de ani

Joburi care ar putea exista peste 20 de ani

Odata cu dezvoltarea tehnologiei si schimbarea modului de viata, in lume vor aparea joburi noi pentru a suplini necesarul de oameni in domenii diverse si diferite fata de cele de azi.

De exemplu, vor aparea locuri de munca pentru fermieri care cresc pesti in mediu acvaponic. Odata cu micsorarea populatiei de pesti din oceane si cu cerintele din ce in ce mai mari de peste proaspat, au aparut ferme care cresc pesti intr-un mediu inchis, un fel de combinatie intre gradinarit si ferma.

Designer pentru „gunoaie”. Poate suna neplacut, dar daca sunteti pasionat de transformarea unei periute de dinti intr-o bratara, atunci ar putea exista o cerere pentru acest tip de munca, oameni care vin cu moduri creative de a transforma vechile produse in materiale noi si reducerea numarului de deseuri.

Un alt job putin probabil in acest moment dar foarte posibil sa existe in viitor ar putea fi cel de indrumator navigare sistem medical. Odata cu cresterea capacitatii si complexitatii sistemelor medicale, s-ar putea dovedi greu pentru familii si pacienti sa foloseasca acest sistem. Jobul ar putea fi luat de foste asistente medicale sau chiar de ceea ce exista in acest moment, avocatul pacientului.

Dronele vor face parte din viata noastra, dar nu vor fi folosite doar in scopuri de buna credinta, supravegherea zonei, rapoartarea de incidente etc. Diversi infractori care vor incerca sa le foloseasca pentru spionaj si probabil si pentru atac. Este posibil ca in viitor sa existe in cadrul fortelor de politie sau in cadrul comunitatilor un job numit ofiter responsabil cu verificarea dronelor sau orice alta titulatura va avea si al carui job va fi verificarea dronelor si raportarea/blocarea dronelor care incearca diverse activitati ilegale.

Pentru cei care sunt nostalgici, o veste buna, pasiunea lor pentru lucrurile vechi si recrearea ambiantelor trecute va deveni in job in toata regula, o parte din oameni vor dori sa recreeze diverse timpuri si locatii precise din trecut, mai ales in situatia in care vor dori sa scape de avantul tehnologic.

Este evident ca omenirea isi lasa amprenta intr-un mod brutal asupra planetei si multe specii de flora si fauna au disparut (si inca mai dispar) ca urmare a activitatii oamenilor. In viitor va aparea un loc de munca pentru cei care vor readuce natura la stadiul initial prin schimbarea impactului omului asupra mediului, de la renuntarea la drumuri asfaltate la replantarea de paduri si reintroducerea speciilor naturale in habitatul lor.

Consilier pentru roboti este un alt job care va aparea in viitor si va presupune o persoana care sa indrume potentialii clienti despre ce robot sa isi cumpere, va rezolva problemele tehnice ce pot aparea la acesti roboti si orice alta activitate care va presupune servicii pre si post vanzare de roboti casnici sau industriali.

Expertul in simplicitate este un job care exista in acest moment dar intr-o forma „incipienta”. Pe viitor, datorita cantitatii extreme de informatie si cu atat de multe produse de unde se poate alege, cu noi moduri de a face afaceri, va fi necesar sa existe persoane care pot simplifica afacerile prin reducerea proceselor redundante si alegerea celor mai bune solutii.

Expertul in tehnologie solara este un job care a inceput sa fie prezent la nivel redus odata cu instalarea de panouri si centrale solare, si al carui job va deveni foarte important odata ce omenirea trece la noi forme de energie. Expertul se va ocupa de procesele de producere a energiei, de a gasi solutii cat mai bune pentru generarea de energie solara si de instalatiile tehnice necesare producerii energiei solare.

Tele chirurgul este un job care si el este in stadiu incipient si implica chirurgi care vor opera de la distanta cu ajutorul robotilor locali, ceea ce inseamna ca va fi posibil sa existe mici spitale si in zone unde serviciile medicale erau limitate. Pe langa prezenta holografica a doctorului aflat de fapt la sute sau mii de km departare, acesta poate efectua diverse interventii chirurgicale fiind asistat de un numar foarte mic de personal local.

Booking.com

Check Also

De ce cumparam mancare pe care nu o folosim niciodata?

Este un fapt binecunoscut ca oamenii cumpara si depoziteaza mult mai multa mancare decat au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × two =

Booking.com