Home >> Transport >> Joburi din transport care exista doar in anumite tari

Joburi din transport care exista doar in anumite tari

Ati accepta sa fiti platit pentru a fi al treilea pasager intr-o masina astfel incat masina sa intre intr-o zona restrictionata? V-ar placea sa impingeti oamenii in metrou pentru a putea inchide usile? Sau sa va imbracati ca o zebra si sa traversati strada pentru a preveni masinile sa treaca pe culoarea rosie a semaforului?

Toate aceste joburi si multe altele sunt disponibile doar in anumite culturi si anumite tari din lume. De exemplu, in Tehenran exista meseria de om care acopera placutele de inmatriculare (vezi imaginea de mai sus). Restrictiile de congestie de la Teheran menite sa reduca poluarea aerului spun ca masinile cu numere impare sau chiar doar anumite numere de inmatriculare pot intra in centrul orasului in anumite zile. Dar nu va faceți griji, puteti plati pe cineva sa mearga in spatele masinii si sa blocheze afisarea numarului pentru camerele de luat vederi instalate in acea zona.

In Jakarta, puteti „inchiria” o persoana pentru a merge in masina, astfel incat sa puteti avea acces la anumite zone „3-in-1”, care necesita trei pasageri sa fie in masina, in orice moment. Aceste persoane, numite „Joki,” asteapta pe marginea drumului ca autostopistii.

Sistemul de tranzit aglomerat din Tokyo are oshiya (impingatori), care ajuta la impingerea navetistilor in vagoanele de metrou astfel incat usile sa se poata inchide in spatele lor.

In Bolivia, „zebrele” de trafic angajati de guvern stau la trecerile de pietoni si readuc aminte pietonilor regulile de trafic si a descongestiona traficul. Sunt angajati in general copii ai strazi sau indivizi care aveau probleme cu drogurile si da, sunt imbracati in zebre:

Serviciile de transport cu autobuzul sunt exploatate de firmele din Kenya care au angajat asa numitii „seat filler”, persoane care incearca sa creeze iluzia ca autobuzul este aproape plin si e pe cale de a pleca, pentru a-i incuraja pe pasagerii sa se grabească si sa cumpere bilete. Se pare ca kenyenii sunt mai putin doritori sa cumpere bilete in cazul in care constata ca un autobuz nu este gata sa plece.

In Olanda exista atat de multe biciclete aruncate in canale de adolescenti galagiosi si turisti beti incat a fost nevoie sa fie adusa o barja care „pieptana” apele si scoate bicicletele din apa.

Australia este atat de mare iar populatia este atat de dispersata, incat multi dintre locuitor sunt la o distanta de mai mult de o zi de condus pana la cel mai apropiat spital. In 1928 a fost creat serviciul doctorilor zburatori,  „The Royal Flying Doctor Service”, iar acestia merg in orice locatie necesara din tara cu avionul.

 

Via gizmodo

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com