Home >> Transport >> KAIST lanseaza in Coreea de Sud primul autobuz electric care se incarca pe drum

KAIST lanseaza in Coreea de Sud primul autobuz electric care se incarca pe drum

Acum cativa ani un urma, Korean Advanced Institute of Technology (KAIST) a prezentat sistemul lor de incarcare  (OLEV), care promitea sa incarce masinile si chiar autobuzele fara fire, folosind tehnica de inductie disponibil in asfalt. Dupa ce au testat in campusul institutului si in parcuri de distractii, primul autobuz OLEV a inceput sa circule pe strazile din Daejoen, Coreea de Sud.

Tehnologia este similara cu cea de incarcare a telefoanelor prin sistemul wireless si se bazeaza pe conductie electromagnetica.  In cazul sistemului OLEV, cablurile ingropate in asfalt creeaza un camp magnetic care, prin intermediul dispozitivului plasat sub autovehicul va fi convertit in electricitate.  Daca in cazul masinilor de uz personal nu se poate aplica in totalitate, autobuzele circula pe acelasi traseu si nu exista problema de distanta parcursa sau sa astepte pentru a fi incarcate.

Pentru moment sunt testate doua autobuze OLEV pe o distanta de 24 km din circuitul prezent in oras, dar exista planuri pentru a adauga inca 10 vehicule pana in 2015.  Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) asigura publicul ca nu exista niciun pericol legat de campul electromagnetic generat, acesta fiind mult prea slab pentru a reprezenta un pericol pentru pietoni si mai ales, ca acesta se activeaza doar daca detecteaza prezenta dispozitivului OLEV.

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com