Home >> Tehnologie >> Lansare BMW i3 – prima masina integral electrica BMW

Lansare BMW i3 – prima masina integral electrica BMW

Prima masina electrica de serie a constructorului bavarez a fost lansata pe internet, simultan cu lansarea in Londra , New York si Beijing. Pentru dezvoltarea acestui model, nemtii au investiti doua miliarde de euro in proiectul „i”, fiind deja disponibil clientilor din Germania pentru 35.000 euro.

Modelul de 170 CP are o autonomie de 130/160 kilometri în modul 100% electric, in functie de stilul de condus si conditile de trafic. Aditional, se poate comanda un modul de extindere a autonomiei, care permite masinii sa strabata 300 km. Pentru o cat mai buna integrare, acumulatorii au fost montati la nivelul podelei iar motorul electric este integrat in puntea spate unde (optional) se poate adauga unitatea cu ardere interna destinata extinderii autonomiei. BMW i3 dispune de doua moduri de economisire a energiei: Eco Pro, care creste autonomia cu 20 km si Eco Pro + care aduce o crestere suplimentara de 20 km a autonomiei.

Potrivit BMW, acumulatorul poate fi incarcat in 30 de minute de la un sistem de incarcare rapida la 80% din capacitate. Pentru o incarcare de 100% este nevoie de opt ore.

 

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com