Home >> Tehnologie >> Laptopul alimentat cu energie solară Sol Laptop poate rula timp de 10 ore la o singură încărcare

Laptopul alimentat cu energie solară Sol Laptop poate rula timp de 10 ore la o singură încărcare

WeWi Telecomunicații Inc tocmai a lansat un nou laptop alimentat cu energie solara, care poate rula timp de 10 de ore fără întrerupere pe o singură încărcare.

Sol dispune de panouri solare pliabile incorporate, astfel încât să poată fi folosit în zonele și țări unde accesul la electricitate este limitat. Compania susține ca dispozitivul poate rula direct de pe energie solară și poate folosi suficientă putere pentru a încărca bateria complet în mai puțin de două ore. 

Sol Laptop are un procesor de 1.86GHz dual-core Intel Atom D2500 cu 2GB de RAM, care pot fi upgradat la 4GB, un hard disc 320GB SATA de la Seagate, placa grafica GMA3600, un ecran LCD de 13.3 inch cu o rezoluție de 1366 x 768, și o camera web de 3-megapixeli. In plus, dispune de un port USB 2.0, HDMI, Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth, un jack audio și porturi pentru card SD.

Deși Sol Laptop nu este primul laptop alimentat cu energie solara din lume, acesta este primul de a pretinde 10 ore de functionare pe baterie. De asemenea, în timp ce alte modele au panouri mai mici, Sol Laptop are panouri solare, care acoperă complet capacul acestuia. Acesta va costa doar 350 $, în timp ce ediția impermeabil va fi disponibil pentru 400 dolari. Dispozitivul va fi lansat în Ghana, Africa, înainte de a ajunge Europa și SUA

 

Via DiscoveryNews

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com