Home >> Mediu >> Liderii mondiali accepta reducerea treptata a subventiilor alocate combustibililor fosili

Liderii mondiali accepta reducerea treptata a subventiilor alocate combustibililor fosili

La Summit-ul G20 din Sankt Petersburg, Rusia, liderii din intreaga lume au agreat sa ia masuri pentru atenuarea schimbarilor climatice.  Acestia au convenit, in principiu, sa elimine treptat subventiile combustibililor fosili si utilizarea de hidrofluorocarburi.

Ideea initiala a fost pusa in discutie in 2009 in Pittsburg iar patru ani mai tarziu liderii si-au anuntat intregul suport la summit-ul din Sankt Petersburg. Ceea ce s-a stabilit la acest summit a fost acceptarea ideii de a stabili o metodologie pentru stabilirea subventiilor. Procesul este un prim pas spre eliminarea treptata a subventiilor si ar trebui sa ajute tarile sa determine daca disparitia acestor subventii va afecta capacitatea acestor tari de a furniza energie pentru cetatenii lor.

Rezultatele din prima runda de evaluari inter pares vor fi gata pentru summit-ul G20 de anul viitor, care va avea loc la Brisbane, Australia.

Agentia Internationala pentru Energie estimeaza ca eliminarea subventiilor combustibililor fosili ar reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 10% pana in 2050 printr-un consum mai mic din cauza preturilor mai mari pentru combustibilul nesubventionat.

Al doilea eveniment al summitului G-20 a fost un acord de eliminare treptata a hidrofluorocarburi (HFC). Utilizate ca agenti frigorifici si  de racire pentru aparatele de aer conditionat, HFC sunt considerate a fi de gaze cu efect de sera. “Reducerea subventiilor pentru HFC ar insemna un beneficiu enorm pentru mediu, reducand impactul asupra mediului cu 90 gigatone de CO2 pana in 2050 sau aproape doi ani de gaze de sera la nivelul actual” a spus un reprezentant al Casei Albe.

 

Acceseaza aceste linkuri pentru detalii si informatii despre motorina online ieftina si bitum rutier ieftin.

Booking.com

Check Also

China a inchis mii de fabrici care nu respectau standardele de poluare

China se află intr-un „război” total cu poluatorii care nu respectă standardele privind emisiile, închizând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com