Home >> Arhitectura >> Locuri de parcare transformate in parcuri

Locuri de parcare transformate in parcuri

Locuitorii din Los Angeles s-au gandit cum pot avea mai multe parcuri sau locuri de recreere in apropiere. S-a ajuns astfel la ideea de a folosi locul de parcare detinut de unul sau mai multi proprietari pentru a crea un mini parc sau un loc de relaxare sau spatiu pentru biciclete.

Parcurile stradale (parklet) nu sunt in general mai mari de 11 metri patrati (de obicei folosesc intre unu si trei locuri de parcare) si vin in cateva formate aprobate in prealabil de catre primarie. Au fost deja instalate patru astfel de mini parcuri pe trei din bulevardele din LA.

Intentia din spatele acestor parcuri care pot fi permanente sau temporare/sezoniere, este de a atrage traficul pietonal in zona si de a crea mici spatii pentru comunitatea locala, de a furniza publicului un spatiu public pentru relaxare si a beneficia de atmosfera orasului, in zone unde parcurile clasice nu sunt disponibile sau nu sunt suficient de mari pentru a atrage vizitatori. Ideea nu este noua si a fost folosita pentru prima data in San Francisco, fiind folosita apoi  in multe alte orase.

Chiar daca au design predefinit, asta nu inseamna ca nu pot fi personalizate si adaptate unei anumite idei. Sunt astfel de parcuri care se concentreaza asupra florilor, culorilor si copacilor. Altele se concentreaza pe divertisment sau pe sport, existand diverse aparate gen biciclete stationare sau mese de fusball.

In Los Angeles se intentioneaza ca aceste parcuri sa faca parte din dezvoltarea urbana a orasului, prin crearea de mii de parcuri disponibile pe strazile orasului, fiind un nou mod de gandire pentru adaugarea de facilitati comunitatii.

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


twelve + 6 =

Booking.com