Home >> Arhitectura >> Londra, Berlin si New York vor construi bazine de inot in raurile lor

Londra, Berlin si New York vor construi bazine de inot in raurile lor

Cand vine vorba de proiecte inovatoare, marile orase tind sa isi copieze ideile si sa le adapteze specificului local. Sistemul de inchiriere de biciclete, plajele create pe malul raurilor care strabat orasele si multe alte idei au fost initial create intr-un oras si apoi preluate de alte orase, acolo unde se pune accent pe calitatea vietii si satisfactia locuitorilor lor.

Ultima idee preluata de la alte orase este cea de bazine de inot in cadrul raurilor. In NewYork exista un proiect, +Pool,  care a strans mai mult de 300.000 de dolari prin finantarea folosind platformele de crowdfunding si care va fi lansat in 2016. Ideea a fost preluata si de londonezi care propun crearea de bazine de inot pe Tamisa, ca o laguna de apa dulce pe canalul navigabil. 

Anul trecut a fost lansata o competitie pentru idei privind noi utilizari ale raului Tamisa in cadrul Londrei. Grupul de arhitecti care a castigat competitia propun un sistem de pompe care sa adauge apa curata in aceste piscine in loc sa fie preluata apa direct din Tamisa, asta pentru ca desi Londra are in plan o investitie majora in sistemul de canalizare, designerii sunt ingrijorati ca nu va fi gata la timp pentru a asigura suficienta apa pentru aceste piscine. Probabil ca in momentul in care acest sistem nou de canalizare va exista, se va folosi apa din rau, revenind la ideea initiala a proiectului. Designul implica crearea de pontoane plutitoare, cu spatiu pentru trei piscine.  Un strat gros de vegetatie va fi amplasat pe margini, cu o rampă care conecteaza pontoanele cu tarmul. 

Ideea va fi preluata si de catre Berlin care vrea sa reanimeze un fost canal utilizat acum 100 de ani in centrul istoric al Berlinului, dar folosind direct apa raului Spree care trece prin oras, realizand astfel cea mai mare piscina naturala din lume, de 750 metri lungime. Evident, pentru a preveni poluarea si a permite accesul locuitorilor, vor fi demarate investitii atat in calitatea apei cat si in zonele pe unde va exista aceasta piscina, investitii care vor aduce un plus de vitalitate.

Via ThamesBath, FlussBad Berlin

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − 5 =

Booking.com