Home >> Transport >> Londra vrea doar taxiuri electrice incepand cu 2018

Londra vrea doar taxiuri electrice incepand cu 2018

Compania Thriev a semnat un acord cu producatorul BYD Auto pentru achizitionarea de douazeci de masini electrice sedan BYD E6. Noua flota de la BYD va intra oficial in serviciu maine, 3 februarie 2014 – marcand deschiderea primului serviciu de taxi/sofer personal cu emisii zero din Anglia. Thriev este o companie care ofera masina de serviciu cu sofer,  oferind plimbari la preturi mici si emisii zero in toata zona Londrei.

Acest serviciu reprezintă unul dintre primii pasi catre indeplinirea obiectivului agresiv prezentat de primarul Londrei luna trecuta – pana in anul 2018, toate taxiurile noi din Londra vor trebui sa aiba zero emisii, pentru a primi o licenta de operare. Ca parte din achizitie, BYD va instala de asemeni pe Strada Edgware Road din vestul Londrei echipamentul de incarcare pentru masini,  proiectat special pentru scop – pentru a permite incarcarea rapida a masinilor.

Initial, flota E6 va fi in sistem de leasing, desi ambele companii implicate se asteapta ca acesta sa fie inceputul unei relatii pe termen lung, care sa puna in practica ideea de oras verde si tranzitia de la motoarele actuale catre cele electrice. In decembrie 2013 doua autobuze BYD de 12 metri complet electrice operate de Go-Ahead Group au intrat in serviciul de transport londonez pe rute centrale. Atat sedanurile E6 cat si autobuzele folosesc aceeasi tehnologie cu baterii de fier-fosfat (sau „FE”), testate in peste 160 de milioane de km cu taxiul si 22 milioane km de transport de pasageri cu autobuzul in China si in alte parti ale lumii.

 

Booking.com

Check Also

Cea mai mare parcare de biciclete din lume se va deschide in Utrecht

In anii 70 olandezii au inceput un amplu progam de a interzice masinile in centrele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


twelve + 17 =

Booking.com