Home >> Turism >> Lumea Disney

Lumea Disney

Pentru copiii din intreaga lume, personajele Disney fac parte din copilaria lor, fiind iubite si apreciate. Ele sunt in epicentrul lumii fantastice pe care si-o cladeste fiecare copil, plina de eroi si zane, de intamplari extraordinare si puteri nemasurate. In lume s-au deschis parcuri tematice pentru copii si adulti deopotriva, pentru ca odata ce au copilarit cu aceste personaje in minte, le vor recunoaste inclusiv in viata de adult.

Multe din aceste parcuri tematice sunt intinse pe suprafete imense, fiind adevarate orase in oras, ajungand la marimea unor metropole. Si ca in orice oras, exista zone speciale si informatii secrete, pasaje si locuri unde fantezia se imbina cu realitatea. Iata cateva informatii interesante despre aceste parcuri tematice.

– parcul Disneyland din California a inceput sa fie construit incepand cu 1950 si s-a deschis in 1955. Dornic sa fie cat mai mult in aceasta locatie, Walt Disney a construit pentru el si familia sa un apartament pe Main Street, deasupra „Departamentului de Pompieri”. O  lampa semnala angajatilor ca Walt Disney era acasa, iar acum aceasta este aprinsa tot timpul in onoarea sa.
– exista tuneluri sub Disney World care le permit angajatilor si actorilor sa se deplaseze in diferite parti ale orasului. Tunelurile ajuta actorii sa evite neconcordantele intre personaje care pot trece dintr-o „poveste” in alta.
– in Disney World nu se vinde guma. La numarul mare de vizitatori, guma ar fi o problema majora pentru pantofii vizitatorilor, deci este de inteles de ce nu se vinde aici.
– peste tot exista cosuri de gunoi, la maxim 30 de pasi in orice directie. Pe langa faptul ca pastreaza curatenia, ii invita pe copii sa le foloseasca printr-un design placut. Se pare ca ideea i-a venit chiar lui Walt Disney care a observat cati pasi fac oamenii pana sa arunce gunoiul, si asa a aparut distanta de 30 de pasi.
– un fapt mai putin placut: desi este ilegal, multi oameni imprastie cenusa rudelor decedate in parcurile Disney, ca o ultima dorinta de indeplinit. Drept urmare, in parc exista un aspirator special pentru asa ceva.
– desi se folosesc culori diferite pentru diverse sectiuni ale parcului tematic, motivul nu tine de impartirea zonelor ci de lumina care se reflecta astfel incat sa poata fi facute poze cat mai placute si colorate.
– 98% din lampile folosite pentru decorurile de sarbatori folosesc becuri LED.
– ar dura o viata intreaga (68 de ani) sa stai in fiecare camera din fiecare hotel din Disney World.
– Dupa atacurile din 11 Septembrie 2001, sunt interzise zborurile deasupra Disney World pe o raza de 2 km imprejur si pana la 1 km deasupra zonei.
– Estimativ, de la debutul in 1971, s-au pierdut peste 1.6 milioane perechi de ochelari, iar in fiecare an se pierd in medie 6000 de telefoane, 3500 de camere foto si 18.000 de palarii.
– Mickey Mouse are peste 290 de costumatii, de la cea de scafandru la fracuri diverse, iar Minie are peste 200 de costumatii, de la costum de majoreta la cele pentru evenimente de seara.
– Cel mai mare parc tematic Disney este Regatul Animalelor, care se intinde pe o suprafata de 1 km patrat. Cele mai noi personaje de aici sunt de pe planeta Pandora din filmul Avatar. In aceasta zona exista peste 3000 de specii de animale.
– Personajele din Toy Story obisnuiau sa cada la pamant cand cineva tipa „Vine Andy”, dar s-a renuntat la aceasta practica din motive de securitate a actorilor.

Distractie placuta!

Booking.com

Check Also

De ce e bine sa mergem in vacanta?

Vacantele aduc beneficii nu doar celor care promoveaza cat si celor care isi aloca o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com