Home >> Tehnologie >> Lumea LEGO

Lumea LEGO

Pentru mai mult de jumatate de secol, aceste „caramizi” mici din plastic au starnit imaginatia copiilor din intreaga lume. LEGO este astazi unul din cele mai populare jocuri pentru copii si nu numai, fiind apreciat inclusiv de adulti care organizeaza adevarate competitii unde isi prezinta creatiile lor.

Compania care va deveni mai tarziu LEGO isi are originea intr-un mic magazin din Billund, Danemarca, acolo unde in 1932, tamplarul Ole Kirk Christiansen impreuna cu fiul sau de 12 ani, Godtfred Kirk Christiansen, faceau jucarii de lemn, scari si mese de calcat. Abia doi ani mai tarziu afacerea si-a luat numele de LEGO, care vine din cuvantul danez „LEg GOdt,” insemnand „a juca bine”. De-a lungul anilor, compania s-a dezvoltat, ajungand la 50 de angajati in 1948 si diversificand producatia de jocuri cu Lego prin adagaurea de ratuste , umerase , Numskull Jack pe capra , o minge de plastic pentru copii si mici blocuri de lemn.

S-au produs diverse schimbari de-a lungul timpului, poate cea mai important pas facut a fost achizitia unei masini de turnat plastic prin injectie, ceea ce a permis crearea in cantitati mari de jucarii de plastic. Abia in 1964, clientii puteau cumpara seturi LEGO, care includeau toate partile si instructiunile pentru a construi un model specific. Mai tarziu au fost adaugate diverse jocuri cu Lego city (1978), castele, spatiu, pirati, western, Star Wars, Harry Potter s.a.m.d.

Patru ani mai tarziu, compania deschide primul parc de distractii numit, cum altfel, LEGOLAND, parc care a fost vizitat de la lansare de peste 50 milioane de vizitatori. Ideea parcului este replicata acum in mai multe tari din lume si se intentioneaza deschiderea a inca trei parcuri de profil. Mai mult, compania a lansat in 2014 si primul film dedicat jucariilor LEGO, numit „The LEGO Movie” (filmul Lego). Astazi, aproximativ 19 miliarde de elemente de Lego sunt produse pe an. 2160000 sunt turnate in fiecare ora, 36.000 in fiecare minut. Valoarea de piata a companiei a depasit 14 miliarde dolari, iar Germania este piata principala de desfacere.

Puteti vedea mai jos un scurt film de animatie despre istoria LEGO:

Iata cateva informatii interesante despre LEGO:

– O piesa Lego construita in 1958 se va potrivi cu orice piesa Lego construita azi.

– Puteti combina sase caramizi fiecare cu cate 8 „crampoane” in 915.103.765 moduri.

– Puse cap la cap, numarul de caramizi Lego vandute in 2012 s-ar intinde in jurul lumii de mai mult de 18 de ori.

– Pentru a ajunge pe Luna folosind Lego, este nevoie sa se construiasca o coloană de aproximativ 40 de miliarde de caramizi Lego.

– Primul minifigurina a fost produsa in 1978. De atunci, mai mult de 4 miliarde au fost create, devenind cel mai mare grup de populatie de jucarii din lume!

– Fiecare minifigurina reprezinta exact patru caramizi ridicate fara palarie

– In Surrey, Anglia, a fost construita o casa integral din Lego. Casa continea un pat, un dus si o toaleta functionala.

– Caramizi LEGO Duplo (cele mari pentru copii mici), se poate conecta cu caramizile LEGO de marime standard.

– Cel mai inalt turn din lume construit din LEGO contine peste 500.000 de caramizi.

– Exista artisti care creeaza figurine in LEGO.

– Cel mai mare set LEGO produs comercial este Taj Majal.

– Daca s-ar imparti numarul de caramizi LEGO la fiecare om de pe planeta, am avea fiecare cate 62 de caramizi.

– Copiii petrec circa 5 miliarde de ore pe an jucandu-se cu un joc LEGO.

– Mai mult de 400 millioane de oameni s-au jucat cel putin odata cu un joc LEGO.

– De la lansare, au fost propuse peste 400 miliarde caramizi lego, suficient sa conecteze Pamantul de Luna de peste 10 ori.

– In lume se vand 7 seturi LEGO in fiecare secunda.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


five × two =

Booking.com