Home >> Mediu >> Madridul se acopera de vegetatie pentru a lupta impotriva temperaturilor in crestere

Madridul se acopera de vegetatie pentru a lupta impotriva temperaturilor in crestere

In incercarea de a reduce temperatura orasului, municipalitatea va folosi locurile vacante, pietele orasului, o fosta autostrada si chiar strazile vor primi plante si copaci. Este noul plan al Madridului de a reduce temperatura orasului, prin crearea a cat mai multor zone verzi, anunta Fastcoexist.

Orasul va cheltui milioane pentru extinderea parcurilor existente si in plus va folosi acoperisurile si zidurile cladirilor pentru a face orasul cat mai verde. 22 de locuri vacante din oras vor fi transformate in gradini urbane iar multe zone unde acum se foloseste pavaj cubic vor fi refacute pentru a prelua cat mai mult din precipitatiile care cad asupra orasului.

Langa raul Manzanares care trece prin Madrid si unde autostrada a fost dezafectata in 2003, orasul va cheltui peste 4 milioane euro pentru a sadi copaci. Mai mult, pe masura ce orasul incepe sa blocheze circulatia auto in centrul orasului, Departamentul de Mediu ia in considerare transformarea unor strazi in parcuri lineare.

In Madrid a fost intotdeauna cald in timpul verii si devine din ce in ce mai cald. In 2015 in lunile Iunie si Iulie s-au inregistrat temperaturi de 40 de grade, iar aceste valuri de caldura care apareau odata la 20 de ani acum se intampla la fiecare 5 ani. Pana in 2050 se estimeaza ca vor fi cu peste 20% mai multe zile cu astfel de temperatura si va ploua cu 20% mai putin.

Adaugarea de vegetatie va ajuta si orasul in privinta poluarii din aer. Madridul este unul din cele mai poluate orase in Europa si a inceput deja sa ia masurile necesare, blocand o parte din trafic, oferind transport public gratuit in anumite zile si nu va mai permite accesul masinilor diesel in centrul orasului pana in 2020.

Este deci de inteles investitia madrilenilor in schimbarea peisajului. Plantarea de plante pe acoperisuri si adaugarea de plante pe zidurile exterioare ale cladirilor va ajuta la izolarea cladirilor astfel incat se va salva energie electrica, se va reduce zgomotul strazii si poluarea in zona. In plus zonele verzi vor reduce temperaturile locale prin umbra creata si zonele de pamant vor retine apa in cazul ploilor torentiale, apa care apoi va fi evaporata si va crea nori. In testele pilot efectuate in unele cartiere din Madrid, temperatura a scazut cu mai mult de 4 grade.

Booking.com

Check Also

China a inchis mii de fabrici care nu respectau standardele de poluare

China se află intr-un „război” total cu poluatorii care nu respectă standardele privind emisiile, închizând …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com