Home >> Arhitectura >> Mansardarea cladirilor, posibila solutie pentru ecologizarea oraselor

Mansardarea cladirilor, posibila solutie pentru ecologizarea oraselor

Populatia oraselor este in continua crestere iar spatiul pentru locuitori devine din ce in ce mai mic. Solutia actuala de extindere are dezavantajul costurilor aparute pentru noi cladiri, terenuri, infrastructura, transport si multe alte costuri adiacente.

Un grup de studenti germani au inceput un proiect in Frankfurt prin care se mareste suprafata de locuit in locatiile deja existente, ceea ce duce atat la economii materiale dar si la un mediu ecologic. Mai exact,  blocurile sunt mansardate cu inca un rand de apartamente care contin suficiente panouri solare pentru a genera energie pentru toata cladirea. Noul design are potentialul de a scadea cheltuielile administrative locale si a incasa sume noi prin chiriile pentru spatiile create precum si prin renovarea cladirilor existente. „Sunt multi oameni care doresc sa locuiasca in oras si sunt dispusi sa plateasca multi bani pentru asta”, spune profesorul universitar Sebastian Fiedler, cel care a supervizat echipa de stundenti.

Germania vrea ca toate cladiriile sale sa fie „neutre din punct de vedere climatic” pana in 2050, ceea ce implica un efort imens in renovarea cladirilor. Multe proiecte pot cauza cresteri ale preturilor, dar stundentii cred ca proiectul lor va plati „singur” prin generarea de energie electrica.  In Frankfurt, acolo unde se va implementa acest proiect pilot, sistemul va genera 40.000 kWh de electricitate pe an. Impreuna cu panourile solare sunt folosite si colectoare solare si pompe de calduria pentru incalzire, astfel incat cladirea poate beneficia de multiple tipuri de energie regenerabila.

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


eleven − 5 =

Booking.com