Home >> Energie >> Marii producatori auto investesc in hidrogen

Marii producatori auto investesc in hidrogen

BMW , Daimler , Honda , Hyundai , Toyota si alte cateva companii concentrate pe productia de celule de combustie cu hidrogen au fost de acord sa implementeze un total de 110 de vehicule cu combustie pe baza de celule de hidrogen în mai multe locatii din Europa , incluzanda Copenhaga , Londra si Munchen, precum si de a dezvolta noi grupuri de statii de realimentare cu hidrogen intr-o afacere ce valoreaza 31 de milioane de lire sterline (51,5 milioane dolari).

Locatiile pentru statiile de alimentare pe baza de hidrogen sunt cautate in Londra (trei statii), una in Aarhus si in Odense in Danemarca si una din Innsbruck , Austria, precum si in alte locatii din Suedia , Germania si Italia . Se asteapta ca acestea sa fie operationale pana in 2015 , timp in care unii dintre producatorii din parteneriat vor incepe sa puna la vanzare masini alimentate cu hidrogen pe anumite piete europene.

Aceste statii vor folosi aceleasi standarde de combustibil si realimentare convenite la nivel international. Toti partenerii din cadrul proiectului vad aceasta investitie initiala de a construi grupuri mici de statii ca fiind cheia pentru obtinerea de cunottinte necesare pentru cercetarea modului in care se va demonstra viabilitatea vehiculelor alimentate cu hidrogen .

Folosirea hidrogen ca un combustibil pentru a genera energie electrica pentru aceste vehicule nu produce emisii de evacuare nocive – doar vapori de apa. Sunt de mai mult de doua ori mai eficiente decat vehiculele conventionale alimentate cu carburant fosil  si au nivel redus de zgomot, conform primarului londonez, care a gazduit evenimentul de lansare.

Booking.com

Check Also

Stocarea de energie in rezervoare de sare ar putea fi solutia pentru bateriile de mare densitate

Alphabet, compania mamă a Google, are o divizie experimentală numita X care se concentrează pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × 3 =

Booking.com