Home >> Tehnologie >> Masina care functioneaza cu apa sarata

Masina care functioneaza cu apa sarata

Mai precis, masina este alimentata de o baterie de debit care utilizeaza o formula speciala pentru a transforma apa sarata in mediu de stocare, asa numitul lichid ionic. Sarurile care sunt lichide intr-un mediu cu temperatura apropiata de ce ambientala pot fi folosite pentru baterii electrice.

QUANT e-Sportlimousine este o limuzina sport care poate atinge viteze ametioare: 100 km/h in 2,8 secunde si o viteza maxima de 350 km/h. Masina a fost fost omologata de curand in Germania. Masina are o autonomie de 400-600 km cu un cuplu maxim de 2.900 Newton-metru (Nm).

Spre deosebire de alte masini electrice, fiecare roata de 22 inch beneficiaza de cate un motor electric de 170 kW/231,2 CP, ducand astfel puterea maxima la 680 kW/925 CP in mod sport, iar in mod standard generand 480 kW/653 CP.

Automobilul are la bord doua rezervoare de cate 200 litri pentru lichidul ionic, lichid care este apoi folosit in sistemul nanoFLOWCELL, mai exact baterii lichide. Technologia permite cresterea de pana la sase ori a capacitatii de stocare fata de alte baterii lichide sau fata de bateriile litiu-ion, fiind astfel foarte utila pentru a fi folosite in cadrul masinilor. Evident, formula este mult mai avansata si secreta, firma confirmand doar ca electrolitii contin un amestec de saruri metalice si alte ingrediente.

“Pentru prima data, un automobil electric care utilizeaza tehnologia lichidelor ionice, circula pe strazile din Germania. Astazi am pus pe sosea 14 ani de munca de dezvoltare (…)”, a declarat La Vecchia, directorul tehnic.

Masina are 5.257 mm lungime, 2.019 mm latime si 1.357 mm inaltime, avand loc pentru patru persoane, inclusiv soferul. Ampatamentul este de 3.198 mm, iar masa totala de 2.300 kg.

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


20 − 2 =

Booking.com