Home >> Tehnologie >> Masinile „verzi” de la salonul auto Frankfurt 2013

Masinile „verzi” de la salonul auto Frankfurt 2013

Segmentul masinilor electrice incepe sa devina atractiv pentru cat mai multi producatori auto. Nu exista producator din talia celor mari care sa nu fi atins acest subiect sau si mai mult, sa fi lansat o masina electrica sau partial electrica. Trendul actual este dat de masinile hibrid, o combinatie intre masini electrice si cele cu motor cu explozie interna, dar acesta pare a fi doar un pas intermediar, mai ales daca tehnologia de producere si stocare a electricitatii va deveni suficient de viabila si fiabila in acelasi timp.

Salonul auto de la Frankfurt a fost gazda atat a unor masini electrice/hibride care vor fi lansate in productia de serie cat si pentru concepte ce prefigureaza viitoarele modele ale producatorilor. Va prezentam in continuare masinile electrice lansate la acest salon auto.

 

2014 BMW i3

Este prima masina complet electrica de serie a celor de la BMW si vine cu multe noutati de productie, incepand de la sistemul de propulsie pana la designul masinii. Mai multe detalii despre acest model puteti citi aici.

 

2014 BMW i8

Constructorul bavarez a adus la Frankfurt si modelul hibrid sport BMW i8, un bolid cu 362 cai putere propulsat de un motor electric si unul cu combustie interna de 1.5 litri, 3 cilindri cu turbina care duce masina la 100 km/ora in 4.5 secunde si poate atinge 250 km/ora. Modelul ofera o autonomie de circa 35 km in modul complet electric si de circa 500km combinat.

 

2014 Mercedes-Benz S500 Plug-In Hybrid

Mercedes-Benz a experimentat mult timp cu masinile sale electrice Smart Fortwo Electric Drive si masina sport SLS AMG Electric Drive, dar inca nu face pasul pentru sedanurile sale la o versiune complet electrica. La salul de la Frankfurt 2013 a ales sa vina cu o solutie hibrida: S500 Plug-In Hybrid. Sedanul de lux se lauda cu un consum de 3 litri/100 km si cu o emisie de carbon de 69 g de CO2/km.

 

2014 Range Rover Hybrid & Range Rover Sport Hybrid

Land Rover debuteaza cu doua hibride noi la salonul auto de la Frankfurt, bazate pe noul model Range Rover si Range Rover Sport.  Fiecare va avea un motor de 3 litri V6 pe motorina,o cutie automata cu 8 viteze si un motor electric de 35KW. Desi in cazul masinilor hibride se foloseste cu precadere motorul clasic iar motorul electric este folosit doar pentru perioade scurte, britaniciipromit un consum de carburant de 6,4 litri/100 km, echivalentul unor emisii de 169 g/km de CO2.

http://youtu.be/e9xmY06HZMM

 

Volkswagen e-Golf si Wolkswagen e-Up

Desi e-Golf exista ca proiect de ceva timp, la Frankfurt s-a stabilit faptul ca va fi lansat in productie de serie. VW spune ca motorul electric va propulsa masina pentru o distanta de 200 km, apropiata de cea a rivalilor de la Nissan. Desigur, valorile au fost obtinute in conditii perfecte, deci probabil ca valoarea in lumea reala este de circa 150 km, suficienta pentru deplasarea in oras dar poate nu la fel de buna pentru deplasarile pe distante mai mari.

Tot la acest salon a fost prezentat modelul e-Up care va fi disponibil doar pentru Europa. Pentru ca are o greutate mai mica, masina este mai eficienta dpdv consum, de 18.8 kw/160 km, obtinuti in testele de laborator. Interesant este faptul ca motorul electric de 81 cai putere este mai puternic decat versiunea pe benzina, iar daca pretul va fi tinut la valori mici, ar putea deveni un competitor serios pentru Renault Zoe.

 

Pe Auto-Hak.ro gasesti carlig Logan la pret mic.

Booking.com

Check Also

Tarile in care nu se vor mai putea cumpara vehicule non-electrice dupa 2040

Vehiculele electrice (VE) devin mai ieftine și mai eficiente si incep sa înlocuiasca autovehiculele pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com