Home >> Design >> Maximizati spatiul disponibil prin design

Maximizati spatiul disponibil prin design

In cautarea celor mai bune idei de amenajari garsoniere, studiouri si mansarde, va prezentam cateva sfaturi despre cum poate fi maximizat spatiul disponibil si cum poate fi obtinut un design de efect fara a face rabat la confort.

Daca locuiti intr-un spatiu mic, mobila cu multiple intrebuintari poate fi de mare ajutor. Partile de mobilier care pot servi mai multor scopuri pot salva spatiul si permit mixarea diverselor intrebuintari fara sa fie nevoie de schimbare mobilei.

Este de dorit sa existe cat mai mult spatiu deschis, dar din considerente practice, acest lucru nu este posibil de fiecare data, mai ales in spatiile mici. In studiouri sau mansarde, este la latitudinea proprietarului cum va imparti spatiul in dorinta de a gasi cea mai buna solutie. Este de preferat ca in cazul unor spatii care necesita design, sa fie consultati specialisti cum sunt cei de la www.artdecozone.ro, care pot oferi un ajutor profesional si un design pe gustul fiecaruia (click aici).

Fiecare casa are nevoie de o amprenta a personalitatii proprietarului. Aceasta se poate realiza in multiple moduri, prin tablouri, piese de mobilier diferite, includerea unui anumit trend de design si nu in ultimul rand, prin umor, care va poate binedispune ori de cate ori veniti acasa.

Cat mai putina mobila si acolo unde este necesara, urcati pe verticala pentru a beneficia si de spatiul aerian. Cat mai multe rafturi pentru diverse intrebuintari. Rafturi de perete au doua avantaje: rezervă spatiul de mobilier necesar si adauga interes vizual pentru acea camera.

Nu subestimati spatiu de sub pat sau canapea, poate deveni un loc pentru multe lucruri si haine. Sifonierul trebuie sa fie pana in tavan, bine gandit pentru a permite adaugarea de lucruri de diverse marimi si accesul facil la hainele cel mai des folosite.

Fara decoruri incarcate, lucruri in dezordine si obiecte care nu mai sunt folosite de o vesnicie dar sunt pastrate pentru ca exista. Se vor strange oricum multe lucruri de-a lungul timpului, asa ca ce nu este folosit fie este depozitat in afara casei, fie este aruncat.

Folositi cat mai mult lumina naturala pentru a obtine senzatia de spatiu. Lucrul cu lumina naturala presupune mici portiuni de mobilier, ferestre largi si luminoase si utilizarea suprafetelor reflectorizante. In ceea ce priveste lumina artificiala, asigurati-va ca exista lumina necesara pentru toate modurile in care utilizati spatiul, inclusiv lumina ambientala.

Daca spatiul dispune si de un balcon, deja exista potential pentru un design special. Chiar daca spatiul existent nu permite decat un scaun si o masa cel mult, se pot planta mici gradini sau un mic loc de refugiu si relaxare fata de cotidian.

Multe apartamente au problema cu spatiul din bucatarie, care devine foarte nepractic. Incepeti prin avea o podea care sa dea impresia de spatiu. Folositi culori luminoase sau aflate in contrast, blaturi, dulapuri suspendate, produse electronice incastrate in mobilier si o masa mobila care poate fi stransa atunci cand nu mai este nevoie de ea.

Booking.com

Check Also

Munca la birou trebuie sa inspire

Este bine stiut faptul ca productivitatea unui angajat depinde de mediul in care lucreaza si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


17 − 17 =

Booking.com