Home >> Design >> Maximizeaza spatiul cu CityHome

Maximizeaza spatiul cu CityHome

Problema spatiului de locuit apare in multe locuri in lume si nu de multe ori suprafete care in alte tari ar tine locul unui birou sau unei camari sunt convertite in case complet functionale. Este si cazul proiectului celor de la MIT, care au transformat 18 mp intr-o suprafata versatila, suficienta pentru diverse intrebuintari de-a lungul unei intregi zile.

CityHome este in esenta un dispozitiv sub forma de cub, o structura mobila de marimea unui dulap aflata in interiorul unui spatiu, care are in componenta un pat, o masa de sufragerie, o masa pentru gatit, zona de gatit, birou si o zona de depozitare. Prin utilizarea gesturilor, atingerilor si controlului vocal, fiecare element poate fi „extras” din cub. Motoarele electrice scot fiecare bucata din cub in mod fluid si ofera un spatiu pentru fiecare intrebuintare. Mai mult, intreg modului poate fi mutat cativa centrimetrii pentru a extinde sau comprima incaperea, in functie de necesitati (daca nu esti in baie, nu ai nevoie de spatiul pentru dus iar spatiul poate fi folosit pentru bucatarie sau camera de zi).

Structura ar putea fi foarte utila in mediile in care spatiul pe orizontala lipseste, este foarte scump sau necesitatile sunt limitate la un numar mic de persoane (gen campusuri universitare, hoteluri etc). Structura permite de asemenea impartirea spatiilor existente mari in spatii mai mici cu toate facilitatile la indemana.

Booking.com

Check Also

Munca la birou trebuie sa inspire

Este bine stiut faptul ca productivitatea unui angajat depinde de mediul in care lucreaza si …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


17 + 8 =

Booking.com