Home >> Transport >> Mercedes va lansa in 2025 camionul care se conduce singur

Mercedes va lansa in 2025 camionul care se conduce singur

Mercedes-Benz a lansat prototipul unui camion autonom, care va fi capabil sa se conduca singur pe drumurile Europei in urmatorii 10 ani.  Camionul este proiectat pentru a reduce emisiile poluante, cresterea sigurantei rutiere si pentru a  crea o retea conectata intre vehiculele de transport. Daimler Trucks a demonstrat capacitatea de conducere autonoma pe o sectiune de 80 km de autostrada in Germania in luna iulie.

Sasiul curbat al cabinei este acoperit cu LED-uri in locul farurilor traditionale, in timp ce pe aripile laterale sunt montate camere video pentru a face design-ul mai aerodinamic. Senzorii radar si tehnologia instalata permit camionului sa mearga in mod autonom, folosind un sistem de autopilot pentru autostrazi similar cu cel folosit de avioane.

Senzorii pozitionati in jurul camionului inregistreaza obiectele in miscare si stationare din apropiere si formeaza o mapa tridimensionala a imprejurimilor. Pe baza acestor informatii, volanul este controlat in mod automat pentru a mentine camionul pe sensul de rulare si a pastra consumul de combustibil la un nivel minim. O caracteristica numit Blind Spot Assist foloseste senzori radar pentru a monitoriza partile laterale ale vehiculului si alerteaza soferul de prezenta altor participanti la trafic care nu sunt vizibili imediat.

Camionul are, de asemenea, posibilitatea de a se conecta cu alte vehicule pe drum,  crescand gradul de constientizare a vitezei si proximitatea fata de alti participanti la trafic pentru a ajuta la prevenirea coliziunilor, dar nu are nevoie de aceste informatii pentru a conduce în mod autonom.

Designul are inca o cabina de conducere cu un volan, dar instrumentele de bord sunt inlocuite cu un ecran sensibil la atingere. Scaunul soferului poate fi rotit la 45 de grade pentru a permite soferului sa efectueze alte sarcini în timp ce vehiculul este in miscare.

 

Booking.com

Check Also

Toate benzinariile mari din Marea Britanie vor trebui sa aiba statii de incarcare pentru masini electrice

Conform Auto Express, toate spatiile de servicii de pe autostrazi (benzinarii, mall-uri, hoteluri etc) precum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × 2 =

Booking.com