Home >> Arhitectura >> Modularitate extrema: o vila imprimata 3D a fost ansamblata in 3 ore

Modularitate extrema: o vila imprimata 3D a fost ansamblata in 3 ore

Suntem deja obisnuiti ca in China sa se doboare recorduri privind timpul de constructie. Un nou record a fost stabilit la ansamblarea unei case cu etaj imprimata 3D si formate din sase module, chinezii reusind sa termine treaba in trei ore.

Un produs al grupului ZhuoDa, cladirea este rezistenta la cutremur si este accesibila ca pret datorita in special modului de constructie utilizat, ceea ce duce pretul pe metru patrat ansamblat la cativa dolari. 90% din constructie este finalizata in fabrica, componentele fiind apoi expediate prin camion la destinatie.

O parte din rezistenta structurii este legata de constructia sa modulara – fiecare din cele 6 subunitati arhitecturale constitutive este structural independenta, capabila sa reziste solicitarilor si miscarilor fata de celelalte componente.

Materialul de bază utilizat în procesul de 3D imprimare a fost tinut secret, dar compania a indicat ca acest nou compozit personalizat provine din deseurile industriale si agricole, este ignifug si rezistent la apa și nu contine substanțe nocive, cum ar fi formaldehida, amoniacul si radonul.

In ziua desemnata pentru constructie, camera de zi a fost ansamblata, apoi dormitorul, bucataria si baia, toate aflate la parter. Apoi la etaj au fost instalate terasa, un dormitor si o alta camera pentru spatii tehnice. Rezultatul este un proces de constructie rapid, care reduce poluarea aerului si zgomotul pentru vecini.

Timpul de prefabricare de zece zile pentru modulele principale este incomparabil mai mic cu cel al sistemului de constructie clasic. In plus, structura este proiectata sa reziste 150 de ani fara probleme iar toate celelalte variabile precum interiorul, culoarea, materialele etc pot fi alese de client inca de la inceput si ansamblate direct in faza de preconstructie.

Booking.com

Check Also

Acest „copac” inteligent are avantajele ecologice ale unei paduri mici

Planificarea unui oras nu este ceva simplu, mai ales cand se doreste o dezvoltare durabila …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com