Home >> Tehnologie >> Motorola va dezvolta platforma hardware pentru telefoanele modulare

Motorola va dezvolta platforma hardware pentru telefoanele modulare

Va aduceti aminte de Phoneblok? E vorba de telefonul modular, mai bine spus de ideea unui telefon modular in care utilizatorul putea inlocui module din cadrul telefonului cu alte module pe care le dorea. Proiectul se bucura acum de suportul Motorola, compania care a fost cumparata in 2011 de catre Google.

Numit „Proiectul Ara”, acesta se doreste a fi o platforma gratuita, deschisa pentru a crea telefoane inteligente modulare. „Vrem sa facem pentru hardware ceea ce platforma Android a facut pentru software: crearea unui ecosistem vibrant pentru tertii dezvoltatori, renuntarea la barierele de intrare, cresterea ritmului de inovatie si comprimarea semnificativa a termenilor de dezvoltare. Telul nostru este de a avea o relatie deschisa mult mai expresiva  intre utilizatori, dezvoltatori si telefoanele acestora. Pentru a va oferi puterea de a decide ce vreti sa faca telefonul, cum sa arate, unde si cu ce este creat, cat costa si cat timp il veti pastra.” au spus cei de la Motorola.

Motorola urmareste acest proiect de peste un an si va lucra in colaborare cu Dave Hakkens, omul din spatele proiectului Phoneblok, precum si cu dezvoltatori care vor sa creeze module pentru aceasta platforma. Platforma proiectului este bazat pe ceea ce se numeste un endoschelet  (structura care contine modulele), care poate integra orice modul care poate fi dezvoltat, de la un nou procsor pana la un nou ecran sau o baterie suplimentara.

 

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com