Home >> Design >> Munca la birou trebuie sa inspire

Munca la birou trebuie sa inspire

Este bine stiut faptul ca productivitatea unui angajat depinde de mediul in care lucreaza si de colectivul cu care interactioneaza. Daca in privinta oamenilor este destul de greu a se gasi un echilibru intre personalitatile fiecaruia, in cazul birourilor se pot face adevarate minuni pentru psihicul angajatilor.

Multe companii au inteles ca biroul nu trebuie sa fie un loc anost, lipsit de lumina, in care angajatul sa-si petreaca ziua sperand la un salariu. Drept urmare, exista un trend ascendent care a inceput in diverse companii unde sediile si birourile se transforma, in incercarea de a-si face angajatii cat mai productivi si inovatori, astfel incat ideile anjagatilor sa ajute compania sa depaseasca concurenta.

Spatiul nu trebuie sa fie un impediment pentru o zona de birouri de exceptie. O dovedeste acest birou din Madrid , Spania, cu acest birou situat intr-o padure. Ideea principala a fost ca biroul sa fie luminos și aerisit, cu linii curate si detalii colorate, ceea ce-l face un loc minunat pentru lucru. Biroul este mai putin despre slide-uri amuzante, zone de jocuri sau bucatarii mari si mai mult despre un mediu relaxat, departe de lumina artificiala si acele hale industriale reci.

In topul firmelor mari care isi rasfata angajatii, Google ofera acestora un mediu total diferit de ideea clasica de birou. Google incearca sa obtina cat mai mult din creativitatea angajatilor sai, drept urmare spatiile clasice au fost inlocuite cu zone de creativitate si relaxare. Tot ceea ce ar aminti de birourile clasice, fire (se foloseste o pardoseala tehnica care permite ascunderea lor), calculatoare la tot pasul si imprimante care scot acele zgomote cunoscute este ascuns si activitatea se desfasoara prin intermediul retelelor wireless, laptopurilor si tabletelor.

In Milan, Italia, convertirea spatiului dintr-un vechi cinematrograf intr-o zona de amuzament a mers mai departe, prin crearea unui spatiu indoor pentru skateboard.

Facebook este una din companiile care nu are nevoie de prezentare, dar dezvoltarea companiei nu ar exista fara angajatii sai. Drept urmare, compania face eforturi mari pentru a oferi un mediu cat mai placut angajatilor, oferind un mediu de lucru superb cu spatii largi deschise si zone de relaxare.

Compania care a reusit sa fie cumparata de Google pe o suma record de 1.62 miliarde dolari in doar doi ani de la infiintare, YouTube, are si alte beneficii din aceasta achizitie. Etaje deschise si diverse facilitati pentru angajati domina aceste birouri, iar personalul se poate relaxa in interiorul companiei fie jucand un mini-golf sau folosind Segway pentru deplasare dar si alte activitati precum inot, gimnastica si jocuri.

Booking.com

Check Also

Orase care vor sa renunte la masini

Dupa o suta de ani de la aparitia primelor masini, unele orase incep sa realizeze ca masinile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com