Home >> Sanatate >> Noile sisteme protetice vor fi imprimate 3D

Noile sisteme protetice vor fi imprimate 3D

Imprimarea 3D isi face loc in toate aspectele vietii noastre. Medicina este urmatorul teritoriu in care este implicata aceasta tehnologie prin crearea unui suport pentru membrele ranite. Mai exact, in locul ghipsului care imobiliza membrul rupt, acum se poate imprima un sport personalizat care nu doar ca poate fi folosit in orice aspect al vietii (ghipsul de exemplu trebuia pastrat uscat), permite pielii sa respire si asigura un suport la fel de bun ca sistemul clasic…mai putin semnaturile scrise pe ghips 🙂

Solutia poate deveni rapid standardul in domeniu atunci cand pretul va fi suficient de mic pentru a fi folosit in fiecare spital. Scanarea 3D va permite identificarea zonelor care au nevoie de suport iar imprimanta poate genera rapid o structura de doar 5 milimetri grosime, creata strict pentru persoana respectiva, care va fi confortabila si usor de purtat.

Castigul va fi atat de partea pacientilor care vor avea astfel la dispozitie o solutie mult mai usor de suportat, inclusiv pentru copii se vor putea aplica diverse culori pentru a le face mai interesante, dar si pentru doctori care prin reducerea timpului alocat fiecarui pacient vor putea astfel trata mai multi pacienti si in plus, nu va fi nevoie de alte interventii ulterioare costisitoare pentru a vedea in ce situatie se afla pacientul.

Sistemul protetic este inca in teste si probabil va dura ceva timp pana cand va fi disponibil pentru publicul larg, dar ca in multe domenii, probabil odata cu aparitia concurentei, va fi prezent in cat mai multe locuri unde este necesar.

Booking.com

Check Also

Schimbarile climaterice vor creste numarul bolilor infectioase in Europa

O invazie vastă și rapidă a Europei prin aparitia unor boli infectioase va avea loc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com