Home >> Tehnologie >> Noua „cerneala electronica” poate duce la crearea de celule solare incredibil de ieftine

Noua „cerneala electronica” poate duce la crearea de celule solare incredibil de ieftine

Touch pad-uri electronice, care costa doar câțiva dolari și celule solare, care costa la fel ca sindrilele acoperisului sunt cu un pas mai aproape de realitate.

Cercetatorii de la Universitatea din Minnesota, Colorado, au depășit obstacolele tehnice pentru realizarea de celule solare ieftine, de folosință îndelungată si care sunt realizate cu substanțe chimice non-toxice.

„Imaginați-vă o lume în care fiecare copil ar putea învăța sa citeasca si sa socoteasca folosind un touch pad, care costă mai puțin de 10 dolari si care foloseste celule solare”, a declarat Uwe Kortshagen, unul dintre co-autori.

Echipa de cercetare a descoperit o nouă tehnologie pentru a produce un tip special de cerneală din cristale non-toxice, folosind nanometri de siliciu, adica ceea ce se numeste acum „cerneală electronică.” Acest „cerneală electronică”, ar putea produce dispozitive electronice ieftine cu tehnici care, în esență, imprima pe coli ieftine de plastic.

Cercetarea lor va deschide calea pentru tehnologiile mai ieftine si regenerabile pentru dispozitivele mobile, care vor fi deosebit de avantajoase pentru cei care locuiesc în curs de dezvoltare si care nu au acces la surse curate și ieftine de energie.

 

Via ScienceDaily

Booking.com

Check Also

Cercetatorii au descopere accidental o modalitate de a face bateriile sa reziste pentru totdeauna

Chiar daca mai sunt de facut multe teste pana cand aceste baterii isi vor dovedi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Booking.com